- Ja, bundgarnsfiskeriet er startet godt. To kuttere indhandlede hver især 15 tons på deres første tur i år. Indtil videre har disse to kuttere indhandlet cirka 56 tons torsk. Det er langt større indhandlingsmængder i forhold til sidste år, hvor der blev indhandlet cirka 20 tons i opstartsfasen af bundgarnsfiskeriet. Så bundgarnssæsonen er startet tidligere og i langt større mængder i år. Derfor har jeg gode forhåbninger om et godt torskefiskeri i denne sæson, siger fabrikschef i Royal Greenlands fabrik Theo Didriksen.

Hvis torskeindhandlingen fortsat går godt, skal der ansættes flere medarbejdere i den kommende tid.

- Vi har cirka 20 faste medarbejdere. Indtil videre har vi ansat cirka ti nye medarbejdere. Hvis der fortsat indhandles torsk i gode mængder og hvis flere kuttere begynder at indhandle hos os, så regner jeg regner med, at vi skal ansætte flere i den kommende tid, siger Theo Didriksen.

Bedre kvalitet

Fabrikschefen siger endvidere at den tidlige start af bundgarnsfiskeriet har en betydning for kvaliteten af råvaren.

- Torsk der er fanget inden lodden ankommer til Grønlands kyster har en langt bedre kvalitet fordi torsk der har spist lodder får et langt højere fedtindhold, der forringer kvaliteten af torskens kød. Derfor får torsk der er fanget inden loddesæsonen en langt bedre kvalitet og dermed en højere pris ved salg, siger Theo Didriksen.

Royal Greenlands fabrik i Nuuk indhandler også stenbiderrogn og hellefisk.

- Men det går trægt med indhandlingen af stenbiderrogn lige i øjeblikket, men cirka ti til 15 jollefiskere indhandler løbende hellefisk, siger Theo Didriksen.

Højsæsonen af bundgarnsfiskeriet topper i juni, juli og august. Sidste år blev der i disse tre måneder indhandlet 765 tons torsk til Royal Greenlands fabrik i Nuuk.

Tekst: Inga Egede, ineg@royalgreenland.com

Foto: RG

Billeder


Spørg Royal Greenland

i
Skriv teksten fra billedet