- På den første der tur der varede fra den18. maj til den 9. juni fik vi ikke fanget så meget brosme, men fik losset forskellig fisk som rødfisk, hellefisk, helleflynder, skolæst samt lidt brosme. Vi kunne først fange torsk efter den 1. juni, så vi fik også torsk til sidst, fortæller kaptajn Hans Peter Samuelsen.

Kaptajnen fortæller, at det var nødvendigt at få tilpasset forskellige redskaber under første lodsning. Derfor blev der under opholdet på Island installeret forskellige redskaber inden Masilik afsejlede på sin anden tur på fiskeri i Østgrønland.

Tilpasning

- Lige nu går fiskeriet efter brosme nogenlunde godt, og jeg har gode forventninger. Der skal bruges tid på tilvænning til besætningen lærer at arbejde med langlinefiskeri, der er helt anderledes end trawlfiskeri. Men jeg har gode forventninger til at fiskeriet vil gå godt i fremtiden, siger kaptajnen der har 20 års erfaring med langlinefiskeri på færøske skibe.

- Masilik er et flot og dejligt skib. Det er enormt spændende at fiske med skibet, fordi fiskeområderne er store og skibet er det nyeste grønlandske langlinebåd i nyere tid, siger Hans Peter Samuelsen.

Masilik skal fortsætte fiskeri efter torsk og brosme i Østgrønland med lodsning på Island, indtil kvote af brosme og torsk er opfisket. Masilik har også en mindre kvote på torsk i Vestgrønland, der skal landes til Royal Greenlands fabrikker på vestkysten.

Masilik ejes af Ice Trawl Greenland A/S der er 50 procent ejet af Royal Greenland. Langlineskibet der er 50 meter lang og elleve meter bred kan laste 450 tons og har en besætning på 19 personer, hvoraf de 13 er fra Grønland.

Tekst: Inga Egede, ineg@royalgreenland.com

Foto: Andreas Tidemand

Billeder


Spørg Royal Greenland

i
Skriv teksten fra billedet