- Vi kom i gang med at producere fiskefileter i går. Det går endnu langsomt med produktionen på grund af tekniske problemer her i opstartsfasen. Men, vi håber på, at vi inden udgangen af måneden kan starte med at producere optimalt og dermed ansætte op til 30 flere nye medarbejdere, siger farbrikchef i Royal Greenlands fabrik i Kangaatsiaq Abia Thorsteinsen.

I går den 3. maj indhandlede de lokale fiskere seks tons torsk, hvoraf det ene ton blev produceret i fileter, mens resten blev frosset i blokke.

- Vi satser på, at vi senere kan producere op til ti tons fileter om dagen, siger fabrikschefen.

Vandmangel

På grund af vandmangel i Kangaatsiaq måtte produktionen af fileter stoppe i oktober måned sidste år. Det var tidligere end planlagt. Bygdens vandproblem er endnu ikke blevet løst helt, derfor producerer fabrikken nu med lavest mulig vandforbrug.

- Vi bruger mindst mulig vand under vort nuværende produktion, fordi vi kun må bruge højst 1000 kubik meter om måneden. Men, Nukissiorfiit arbejder på at få løst vandproblemet i bygden. Vi håber derfor at vandproblemet er løst inden månedens udgang. Derfor regner jeg med, at vi senere kan indhandle op til 15 til 20 tons torsk om dagen, siger Abia Thorsteinsen.

Royal Greenlands fiskefabrik i Kangaatsiaq der tidligere indhandlede og indfrøs fisk i blokke startede torskefilet produktionen den 28. maj 2015.

Tekst: Inga Egede, ineg@royalgreenland.com

Foto: Abia Thorsteinsen

Billeder


Spørg Royal Greenland

i
Skriv teksten fra billedet