Spillerne på banen er pigeholdet fra Yukon der spiller mod pigeholdet fra Alberta. Pigerne på banen løber i fuld fart frem og tilbage efter bolden alt imens tilskuerne - i munden på hinden råber til pigerne ude på banen. Indimellem kan man høre de to dommeres højlydte fløjten.

Der er en øredøvende larm og det går hedt for sig på banen. Da kampen er færdig efter to gange 14 minutter med Yukons hold som vinder, er der stor jubel og alle Yukons spillere krammer hinanden af glæde imedens spillerne fra Alberta ser lidt nedbøjede ud. Inden alle spillerne og dommerne forlader banen, stiller de sig op på række og giver hinanden et high five - alt imens nye hold kommer ud på banen og gør sig klar til næste kamp.

De unge går op i deres spil

- Ja, det er gået hedt for sig de sidste dage. Alle de unge spillere går meget op i deres spil, sådan som det er i alle sportsgrene, fortæller dommeren til den netop overståede kamp, Albrecht Brandt. Han er uddannet dommer, men til daglig arbejder han som smed i Royal Greenlands Fabrik i Qeqertarsuaq. Han har lige som 24 andre kolleger i Royal Greenlands forskellig enheder i Nuuk, kysten og Svenstrup stillet sig selv til rådighed som frivillig under AWG.

- Faktisk havde jeg allerede lavet aftaler med AWG arrangørerne om, at jeg skulle være dommer i futsal turneringerne under AWG 2016, da jeg fik besked på, at Royal Greenlands medarbejdere kunne arbejde som frivillige i AWG. Så faktisk slår jeg to fluer i ét smæk. Det er dejligt og praktisk at jeg kan beholde min løn, imens jeg udføre min ynglings beskæftigelse og samtidig være frivillig i AWG, siger Albrecht Brandt.

Og det har gået hedt for sig i futsal tuneringerne i Nuuks mangeårige sportsarena der har været Albrecht Brands arbejdsplads de sidste tre dage. Der har været fuldt hus i alle dagene, især når de grønlandske hold spiller kampe.

- Det er anden gang jeg er med som dommer under AWG. Jeg var også dommer i Fairbanks i Alaska i 2014. Jeg må sige at futsal kampene under dette års AWG er enormt populært i forhold til AWG 2014. De grønlandske drenge hold klarer sig rigtig godt under denne turnering, så der kommer rigtig mange tilskuere til deres kampe. Der kommer rigtig mange tilskuere- helt på til cirka 1000 tilskuere hen på eftermiddagen. Så man er begyndt at lukke dørene, så der kun kan komme et bestemt antal tilskuere ind i hallen, fortæller Albrecht Brandt, der arbejder op til 14 timer om dagen i Godthåb hallen.

- I mandags mødte jeg klokken 07:30 og fik fri klokken 23. Andre dage er der kortere arbejdsdage. Så ja, vi dommere gør vores indsats, men det gør jeg med glæde, siger Albrecht Brandt, inden han går ud på banen igen.

Tekst: Inga Egede, ineg@royalgreenland.com

Foto: John David Eriksen

Billeder


Spørg Royal Greenland

i
Skriv teksten fra billedet