Han er én af 25 af Royal Greenlands medarbejder fra kysten, Nuuk og Svenstrup der tilmeldte sig som frivillige under AWG 2016. Johan Rosing og hans kone der også er frivillig i AWG har siden den 29. februar været i Nuuk og har været med til forberedelserne inden de unge atleters ankomst til Nuuk.

- De første tre fire dage var jeg med til at samle senge i Atuarfik Hans Lynge og Ukaliusaq Skolen. Efter de unges ankomst til Nuuk har jeg arbejdet som AWG -Security medarbejder i Ukaliusaq Skolen og andre skoler.

Åbent sind

Johan Rosing fortæller, at han var spændt på og nervøs over, at skulle arbejde sammen med fremmede han ikke kendte.

- Men den følelse røg sig en tur fra dag et. Alle er bare så venlige og hjælpsomme. Atmosfæren blandt de frivillige og blandt de unge atleter er rigtig godt. Alle er så glade og friske, så nu omgås jeg de andre frivillige og de unge atleter med et åbent sind, siger John Rosing og fortæller videre:

- Jeg har oplevet glæde og begejstring blandt de unge atleter, når de kommer hjem fra sportsstævner, hvor de har vundet, mens andre er lidt kede af det, når de har tabt. Så jo, der er både begejstring og skuffelse at føle, og sådan er det nu engang ved sportsstævner. De unge mennesker er virkelig søde, og sproget er ikke nogen problem, fordi der er andre frivillige til stede der kan engelsk, hvis sprogproblemer skulle opstå.

John Rosing der rejser hjem til Paamiut på fredag, siger at han kun har oplevet glæde og positivitet under sit arbejde som frivillig i AWG:

- Det er oplevelsesrigt og opmuntrende at arbejde som frivillig i Artic Winter Games 2016. Derfor er jeg meget glad og taknemmelig over, at min arbejdsplads gav mig mulighed for at komme til Nuuk for at være frivillig i AWG, siger Johan Rosing.

Tekst: Inga Egede, ineg@royalgreenland.com

Foto: John David Eriksen

Billeder


Spørg Royal Greenland

i
Skriv teksten fra billedet