- Vi har fået transporteret færdigvarer fra bygderne Ukkusissat, Saattut og Ikerasak. Det har vi gjort for, at fabrikkerne i bygderne kan fortsætte med deres produktion og fiskerne i bygderne kan indhandle i kontinuitet i løbet af vinteren, siger fabrikschef i Uummannaq Kirsten Jensen.

Det er helt almindeligt, at man transporterer færdigvarer fra bygderne til Uummannaq. Transporten foregår ved, at biler eller snescootere med slæder på slæb transporterer to paletter af færdigvarer af gangen over strækninger mellem 35 kilometer fra Saattut til Uummannaq, cirka 42 kilometer fra Ikerasak til Uummannaq og cirka 80-100 kilometer fra Ukkusissat til Uummannaq.

Yderligere transport en mulighed

- I år har vi af sikkerhedsmæssige årsager besluttet at der kun skal transporteres to paller af gangen for hver transport. Det har vi gjort, fordi isen skal være mindst 20 centimeter tyk, når en transport skal foregå. I år har cirka 20 fiskere taget turen frem og tilbage med transport af mellem 1600 og 1800 kilo fisk for hver tur, fortæller Kirsten Jensen.

Der blev transporteret cirka 160 tons færdigvarer fra Ikerasak, 101,8 tons færdigvarer fra Saattut, samt 74,4 tons færdigvarer fra Ukkusissat.

Kirsten Jensen siger, at yderligere transport af færdigvarer fra bygderne til Uummannaq er en mulighed, alt efter hvor meget der indhandles til bygdeanlæggene, samt alt efter, hvordan is situationen er i området.

Fabrikken i Uummannaq har frysekapacitet på 1100 tons.

- Det er planen, at to af Royal Arctic Line's skibe Pajuttaat oq Irena Arctica ankommer til Uummannaq på mandag. Vi håber at skibene vil være i stand til at bryde isen, så vi kan få tømt vores fryselagre i Uummannaq, siger Kirsten Jensen.

Tekst: Inga Egede, ineg@royalgreenland.com

Foto: RG Uummannaq

Billeder


Spørg Royal Greenland

i
Skriv teksten fra billedet