http://knr.gl/radiolivestream-16k

- Teknologien er blevet forbedret og det gør, at KNR-radio nu er tilgængelig på internet-radio med en lille båndbredde på 16 kps (kilo bite per sekund). Det betyder, at besætninger ombord på trawlere og andre søfolk nu kan høre KNR radio på en nemmere måde, siger seniorrådgiver i Royal Greenland Ove Rosing Olsen.

Muligheden for at høre KNR radio via livestreaming var også tidligere en mulighed, men ikke når internettet var i brug til andre formål ombord på trawlerne eller andre fartøjer.

- Bredbåndet man tidligere benyttede sig af, når man hørte KNR radio var så stort, at man ikke kunne livestreame radio samtidig med at man benyttede sig af de andre muligheder på internettet. Men ved etablering af det smalle bredbånd kan man nu streame KNR radio og være på internettet samtidig, forklarer Ove Rosing Olsen.

Ove Rosing Olsen der i samarbejde med KNR har arbejdet på, at få etableret det smalle bredbånd er glad for at søfolk nu kan deltage i dagligagen i samfundet.

- Vi håber at muligheden for at søfolk nu kan høre KNR radio og dermed får større mulighed for deltagelse samfundet vil betyde, at livet ombord på trawlerne bliver mere synlig i vores hverdag. Jeg håber også på, at dette vil betyde at unge mennesker i Grønland vil få større interesse for fiskerierhvervet på trawlerne, siger Ove Rosing Olsen.

Tekst: Inga Egede, ineg@royalgreenland.com

Foto: John David Eriksen

Billeder


Spørg Royal Greenland

i
Skriv teksten fra billedet