- Da vi ikke har været ramt af vandmangel i byen har vi produceret stabilt siden vi startede filet produktionen i maj. Selv om vi kun har produceret i et hold- skift på grund af manglende arbejdskraft, er vores nuværende produktionsmængde større end produktionsmængden i hele 2015, siger fabrikschef i Royal Greenlands fabrik i Kangaatsiaq Abia Thorsteinsen.

På grund af vandmangel i Kangaatsiaq i efteråret 2015, stoppede Royal Greenlands fabrik produktion af torskefileter i oktober og dermed kun producere torsk i fryseblokke. Senere på efteråret blev fabrikken igen ramt og måtte i perioder stoppe al indhandling på grund af fyldte fryselagre.

- Nukissiorfiit har løst vandproblemet i byen, derfor håber jeg på, at vi kan fortsætte vores stabile produktion året ud, siger Abia Thorsteinsen.

Udfordringer

Fabrikken beskæftiger i øjeblikket mellem 45 og 50 medarbejdere, hvoraf de cirka 35 medarbejdere er beskæftiget med produktion af fileter og torsk i blokke. Sidste år kunne fabrikken i perioder opretholde et to hold-skift, men i år har fabrikken kun kunnet opretholde et hold-skift.

- Vi har haft en del udfordringer med ustabil arbejdskraft – også selv om vi kun har et hold-skift i år. Produktionen har kunnet følge med i indhandlingen men, hvis vi ikke havde haft udfordringer med ustabilt arbejdskraft kunne vi have producere mere i år, siger Abia Thorsteinsen, og fortsætter:

- Vi har et godt samarbejde med fiskerne, der indhandler hele - eller torsk uden hoveder, alt efter hvad vi formår på fabrikken. Så indtil videre har vi ikke været ramt af indhandlingsstop på grund af arbejdsbyrde på fabrikken. Dog har vi siden maj haft en uges indhandlingsstop. Og det var på grund af transportproblemer hos Royal Arctic Lines transportskibe, der fik en skade.

Royal Greenlands fabrik i Kangaatsiaq der tidligere kun producerede torsk i blokke fik installeret en filetlinie i maj 2015.

Der er 550 indbyggere i Kangaatsiaq, hvoraf arbejdsstyrken er på 348 personer.

Tekst: Inga Egede, ineg@royalgreenland.com

Foto: RG

Billeder


Spørg Royal Greenland

i
Skriv teksten fra billedet