Den tildelte krabbekvote til forvaltningsområdet Upernavik i fjor var på 200 tons, hvoraf den totale fangstmængde kun var på 1 tons. Fangstmængden steg dog gevaldigt i år, idet 183 tons krabber ud af krabbekvoten på 225 tons er blevet fisket.

- Jeg startede med krabbefiskeri i midten af august, og siden da har jeg indtil nu før slutningen af november fisket omtrent 70 tons krabber, og det er jeg meget tilfreds med, siger ejeren af krabbefiskefartøjet Jaaku-Malik Jørgen Peter Jensen.

I forvaltningsområdet Upernavik er 81 procent af den tildelte kvote på 225 tons ud af den tildelte årskvote blevet fisket. Og fangsten på omtrent 70 tons blev indhandlet til Royal Greenlands fabrik i Qeqertarsuaq.

Dette er ejeren af krabbefiskefartøjet Jaaku-Malik meget tilfreds med.

- Udover det cirka 50 fods krabbefiskefartøj Jaaku-Malik ejer jeg også Miilu, som er et 42 fods fiskefartøj. Hvis jeg kan skaffe besætningsmedlemmer, har jeg planer om at benytte mine to fiskefartøjer til krabbefiskeri næste år, da det er gået så godt med krabbefiskeriet i år, siger ejeren af krabbefiskefartøjet Jørgen Peter Jensen.

Krabberne har en høj kvalitet

Jaaku-Maliks krabbefangster i forvaltningsområdet Upernavik indhandles til Royal Greenlands fabrik i Qeqertarsuaq. Konstitueret fabrikscef på Royal Greenlands fabrik i Qeqertarsuaq Mona Lisa Isaksen har lagt mærke til, at krabbefangsterne i Upernavik området har en højere kvalitet i forhold til krabbefangsterne i Qeqertarsuaq området:

- Krabbefangsterne i Upernavik området er mere kødfulde, større og flottere, og krabbefangsterne i Qeqertarsuaq området har en lavere kvalitet i forhold til krabbefangsterne i Upernavik området, siger Mona Lisa Isaksen.

Samtlige forvaltningsområder i Grønland har fået tildelt en krabbekvote i år på i alt 2.900 tons, og ud af dem er 2.320 tons krabber blevet fisket før slutningen af november. Ud af de 2.320 tons krabbefangster er 1.378 tons blevet indhandlet til Royal Greenlands fabrikker. Sidste år var den totale krabbefangstmængde på 2.190 tons ud af den totale årskvote på 3.150 tons.

Departementet for Fiskeri og Fangst meddeler, at krabbefiskeriet i forvaltningsområdet Nuuk-Paamiut stoppes i dag den 1. december, fordi den tildelte krabbekvote på 1.200 tons i nævnte område er opfisket.

Tekst: Marie Kuitse Kristensen, mkri@royalgreenland.com

Foto: Royal Greenland A/S

Billeder


Spørg Royal Greenland

i
Skriv teksten fra billedet