Tovtrækningskonkurrencen og fodboldkampen i det lokale fodboldstadion i Qasigiannguit blev en succes, hvor begge hold fik fornøjelsen at vinde hver en kamp. Medarbejdere fra Kina vandt tovtrækningskonkurrencen imens hjemmebaneholdet vandt fodboldkampen med 10-4.

- De kinesiske medarbejdere blev så at sige trukket med ind i fodboldkampen, for flere havde aldrig spillet fodbold og holdt sig ellers tilbage. Men, da de så kom i gang med at spille fodbold røg deres generthed og de nød kampen på lige fod med deres modstandere. Man kunne se på deres ansigter at de nød kampen og, at de var henrykte for lørdagens udendørsarrangement, siger de kinesiske medarbejderes tolk Junfang Zhang, der også tilføjer.

- Vi var stolte af os selv, da vi vandt tovtrækningskonkurrencen. Det viser, at vi arbejder godt sammen som en stor familie her i Qasigiannguit.

Impulsivt arrangement

Udendørsaktiviteterne blandt Royal Greenlands medarbejdere i Qasigiannguit blev impulsivt arrangeret af flere medarbejdere på fabrikken, der fik fritidslederen i byen med på ideen.

- Alle vore elleve medarbejdere fra Kina og de ni medarbejdere der oprindeligt skal til Uummannaq, men opholder sig midlertidigt i Qasigiannguit samt medarbejdere fra byen deltog i udendørsaktiviteterne i lørdags, hvor der også blev grillet og spist 17,5 kilo pølser. Kommunen bidrog med læskedrikke til alle deltagerne under arrangementet, der førte os alle tættere til hinanden, siger produktionsleder i Royal Greenlands fabrik i Qasigiannguit, Gert Lyberth.

Føler sig heldige

Og, de nye medarbejdere fra Kina der arbejder på Royal Greenlands fabrik i Qasigiannguit glæder sig over deres nye liv i Qasigiannguit, for alle i Qasigiannguit har budt dem velkommen til byen.

- Alle i byen er meget gæstfrie, venlige og hilser på os på kinesisk. Da vi også har fået venner i byen, og samtidig er glade for vore jobs på fabrikken, føler vi os hjemme her. Vi er så glade fort at bo her, at vi føler os heldige over at vi nu bor i Qasigiannguit, siger Junfang Zhang, der slutter med at sige:

- Vi vil meget gerne deltage i flere fællesarrangementer i byen så grønlænderne kan lære os at spille guitar eller måske keyboard og ikke mindst det grønlandsk sprog og kultur.

Under teksten kan du se billeder fra udendørsarrangementet i lørdags.

Tekst: Inga Egede, ineg@royalgreenland.com

Foto: Gert Lyberth

Billeder


Spørg Royal Greenland

i
Skriv teksten fra billedet