Det er et krav, at alle producenter, der er leverandører til Mark & Spencers, som minimum er godkendt på Sølvniveau inden 2020.

- Dét at Royal Greenlands fabrik i Langerak opnår anerkendelse på sølvniveau allerede nu betyder, at Royal Greenland tilhører den meget lille gruppe af godkendte leverandører til Marks & Spencer. Det giver et godt udgangspunkt for fabrikken i et fremtidigt samarbejde med M&S, siger Corporate Sustainability Manager i Royal Greenland, Lisbeth Due Schönemann-Paul.

Fabrikschef i Royal Greenlands rejefabrik i Langerak, Peter Korsbæk, er godt tilfreds med det flotte resultat.

- Jeg er både stolt og glad på fabrikkens vegne at vi har opnået dette flotte resultat, ikke mindst at vi er i stand til at opnå det tre år før M&S deadline, siger Peter Korsbæk, og fortsætter:

- Jeg ser det også som et tegn på at den retning og de ting vi arbejder med i hverdagen er i tråd med hvad kunderne ønsker sig af deres leverandører, specielt i forhold til M&S som en kunde med høje krav og forventninger til de produkter vi leverer til deres butikker.

Længerevarende proces

At gennemgå en Sølv-validering hos Marks & Spencers er et længerevarende proces, hvor fabrikkens ledere og forskellige funktioner i Svenstrup har deltaget i audits og telefoninterviews i flere omgange. Marks & Spencer’s auditører har således stillet spørgsmål til fabrikkens produktionsprocesser, medarbejderforhold og miljø for at synligøre arbejdsmetoder indenfor en bæredygtig udvikling.

Rammerne til selve standarden indenfor Silver-validation er blevet udarbejdet på grundlag af input fra leverandører og eksperter indenfor forskellige områder, så som pakning af fødevarer, etiske handelsinitiativer samt etiske og miljømæssige forbedringer indenfor handel, teknik, service, innovation og produktion.

- At være gået igennem silver-validation betyder, at Royal Greenland bliver mere synlig hos M&S og anerkendelse i den øvrige britiske industri, at Royal Greenland arbejder med høje mål og efter en høj standard, siger Lisbeth Due Schönemann-Paul.

Tekst: Inga Egede, ineg@royalgreenland.com

Foto: RG

Billeder


Spørg Royal Greenland

i
Skriv teksten fra billedet