Langlineskibet der ejes af Ice Trawl Greenland A/S indhandler op til 33 tons råvarer om dagen. Masilik skal virke som indhandlingsskib i Sisimiut området foreløbigt i en måned.

- Masilik blev indsat som indhandlingsskib den 22. maj i Sisimiut området. Langlineskibet skal benyttes som indhandlingsskib så længe det kan betale sig at foretage denne operation. Vi bestræber os for at modtage den bedste kvalitet råvare for at sikre et godt salg af den frosne vare, siger bestyrelsesformand i Ice Trawl Greenland A/S Ove Rosing Olsen.

Fiskernes indhandling til Masilik foregår efter en indhandlingsplan der er tilrettelagt af et bundgarnsudvalg, der er repræsenteret fra fisker - og fangerorganisationen KNAPK, Royal Greenlands fabrik i Sisimiut samt repræsentant for Masilik.

- Fiskere i Sisimiut og Sarfannguit indhandler skiftevis til Royal Greenlands fabrik i Sisimiut, Sarfannguit og Masilik. Fiskernes indhandlingsplan er tilrettelagt i samarbejde med bundgarnsudvalget, så fiskerne i området har ens vilkår og indhandler skiftevis til fabrikkerne i Sisimiut, Sarfannguit og Masilik, siger Ove Rosing Olsen.

Fiskerne indhandler hele fisk til Masilik, hvor det hovedkappes og indfryses af besætningen på 18 personer.

Tekst: Inga Egede, ineg@royalgreenland.com

Foto: RG

Billeder


Spørg Royal Greenland

i
Skriv teksten fra billedet