Royal Greenland har tidligere i 2011- 12 og 13, lavet forsøg med indhandling af stenbiderkroppe.

- Dengang var der ingen forretning i det, men nu prøver vi igen og ser om ikke vi kan tjene lidt penge på det, siger driftschef i Royal Greenland Sten Sørensen, og fortsætter:

- Vi ønsker at udnytte vores resurser så meget som muligt og i år er der muligheder for også at udnytte stenbiderkroppe, fordi vi kan afsætte disse til kunder i Rusland og Kina.

Det er fabrikker med kapacitet til at indhandle både rogn, kroppe og andre fiskearter der indhandler både stenbiderrogn - og kroppe. Det er Royal Greenlands fabrikker i Narsaq, Paamiut, Qeqertarsuatsiaat, Nuuk, Maniitsoq og Kangaatsiaq der i år laver forsøg med at indhandling af stenbiderkroppe.

Stenbiderkroppene der indhandles bliver sorteret i størrelser og indfryses i 20 kilo blokke.

Fiskere tilfredse med mulighed

Royal Greenlands fabrik i Narsaq har siden stenbidersæsonen i området startede den 10. april indtil videre indhandlet fire tons stenbiderkroppe og cirka 20 tons stenbiderogn.

- Det er kun nogle fiskere der benytter sig af muligheden for at indhandle stenbiderkroppe. Men de fiskere der indhandler både stenbiderrogn - og kroppe er godt tilfredse med muligheden. Således er der også flere fiskere fra Qaqortoq der indhandler til os fordi de har mulighed for at indhandle både rogn – og kroppe, siger fabrikschef i Royal Greenlands fabrik i Narsaq, Niels Sakariassen.

Siden stenbidersæsonen startede i år er der indtil videre indhandlet i alt cirka 9, 5 tons stenbidekroppe til Royal Greenlands fabrikker i Narsaq, Paamiut, Nuuk og Maniitsoq.

Sidst der blev indhandlet stenbiderkroppe til Royal Greenland i 2013, blev der i alt indhandlet knap 385 tons stenbiderkroppe.

Tekst: Inga Egede, ineg@royalgreenlnad.com

Foto: RG

Billeder


Spørg Royal Greenland

i
Skriv teksten fra billedet