- Vi begyndte at udøve gymnastik i arbejdstiden i sidste uge. Det er dejligt, for det både underholdende og afvekslende i hverdagen. Det giver også en positiv stemning på arbejdspladsen, siger formand i hjemmemarkedet i Royal Greenlands fabrik i Nuuk, Lucia Geisler.

Kvinderne i fabrikslokalet bærer sort termotøj imens mændene bærer lange hvide kitler. Fabriksmedarbejderne behøver ikke at skifte arbejdstøj, når de går i gang med gymnastikøvelserne. Derfor tager de blot deres røde elastik-bånd der hænger på væggen, og går i gang med deres øvelser.

- Jeg har arbejdet her på Royal Greenlands fabrik i alt syv år, det sidste år her i hjemmemarkedet med indfrysning af færdigvarer. Når vi til dagligt udfører ensformigt arbejde, er det belastende for skuldrende og ryggen. Men, efter vi begyndte på gymnastik øvelserne, kan jeg mærke at belastningen på kroppen er formindsket, siger fabriksmedarbejder Gerth Simonsen.

Det er ikke kun Gerth Simonsen der er tilfreds med at udføre gymnastik i arbejdstiden, hans kollega er også tilfreds:

- Til trods for at jeg kun har arbejde her i tre uger, kan jeg nu allerede mærke, at min krop er smidigere. Tidligere var min krop stiv når jeg fik fri fra arbejdet, især mine skuldre. Nu føles min krop lettere og smidigere, siger Parnuuna Poulsen.

De otte medarbejdere på Royal Greenlands fabrik i Nuuk har nu besluttet, at de vil udføre gymnastiske øvelser to gange om dagen netop, fordi deres kroppe har godt af det.

Tekst: Marie Kuitse Kristensen, mkri@royalgreenland.com

Foto: John David Eriksen.

Billeder


Spørg Royal Greenland

i
Skriv teksten fra billedet