- Inden rejefiskerne tager på rejefiskeri melder de sig ind i vores tavle, hvor de meddeler hvornår de lander og cirka mængden af de rejer de regner med at indhandle, når de indhandler til fabrikken. Derfor er vi på fabrikken altid forberedte med isede kasser, når kutterne kommer i havn på de datoer de har meldt indhandling, fortæller indhandlingsformand i Royal Greenlands fabrik i Ilulissat, Anders Berthelsen.

Kommunikationen imellem kutterejerne og fabrikken er også afgørende for antal af medarbejdere der kaldes på arbejde, når kutterne indhandler deres fangst til fabrikken.

- Antallet af medarbejdere der skal møde på arbejde planlægges efter kutternes meldinger om ankomst og mængderne af rejer de lander. For eksempel indhandler kutteren Avataq nu her på torsdag. Derfor skal vi planlægge torsdagens produktion og antal medarbejder der skal møde på arbejde den dag, alt efter de mængder rejer Avataq indhandler den dag, fortæller Anders Berthelsen.

Anders Berthelsen oplyser endvidere at rejekutterne fisker i fire dage og, at planlægningen gør, at de seks kuttere ikke indhandler samtidig.

Kommunikation har stor betydning

Medejer af kutteren Avataq, Edvard Magnussen er tilfreds med den gode kommunikation med Royal Greenlands fabrik i Ilulissat.

- Vores kommunikation med Royal Greenlands fabrik i Ilulissat har stor betydning for os, fordi fabrikken på den måde ved, hvor store mængder de skal producere, når vi lander vores fangst. Samtidig sikrer kommunikationen til fabrikken også en kontinuerlig indhandling for os fiskere, siger Edvard Magnussen.

På nuværende er femten medarbejdere beskæftigede med rejeproduktionen på Royal Greenlands fabrik i Ilulissat. Når kutterne indhandler større mængder rejer beskæftiges 25 medarbejdere på fabrikken.

Tekst: Marie Kuitse Kristensen, mkri@royalgreenland.com

Foto: Jensigne Schmidt

Billeder


Spørg Royal Greenland

i
Skriv teksten fra billedet