- Den midlertidige løsning med indkvartering af medarbejdere fra andre bygder og nordjobbere i teltlejr i Aappilattoq, har været en god løsning. For vi har i sommerens løb produceret uden produktionsstop i Aappilattoq, siger driftschef i Royal Greenland Upernavik, Flemming Andersen.

 Opførelsen af teltlejren har betydet at Royal Greenland har kunnet tilkalde flere medarbejdere fra andre bygder.

- Så i løbet af sommeren har vi haft skiftende medarbejder fra de omkringliggende bygder der er kommet for at arbejdet på fabrikken. Et af teltene er stadig i brug, siger driftschefen, og tilføjer:

- Da teltene jo ikke er beregnet til vinterbrug, skal alle teltene pakkes ned den 30. september.

Flemming Andersen siger at de fremadrettet ønsker at få tilladelse til at bygge et nyt indkvarteringshus med plads til seks personer.

- Vi har på nuværende tidspunkt to indkvarteringshuse med plads til to i det ene hus, og tre i det andet. Men hvis vi skal løse manglen på arbejdskraft på fabrikken i Aappilattoq fremadrettet, så håber vi på at få en bevilling til at bygge et indkvarteringshus med plads til mindst seks personer, siger Flemming Andersen.

Royal Greenlands fabrik i Aappilattoq, der blev bygget færdig og taget i brug i december 2017, kan producere 15 tons om dagen, og har en frysekapacitet på 450 tons.

Tekst: Inga Egede, ineg@royalgreenland.com

Foto: RG

Billeder


Spørg Royal Greenland

i
Skriv teksten fra billedet