You have an outdated browser

Please update your browser

Update browser
Læs mere om Fisk & skaldyr

Røget fisk

Med mere end 30 års erfaring og de højeste standarder for fødevaresikkerhed producerer Royal Greenland røget fisk af allerbedste kvalitet.

Royal Greenland har produceret røget og marineret fisk siden 1988 og har medarbejdere med over 20 års erfaring i at producere den allerbedste kvalitet. Vi bruger kun den bedste fisk i vores produktion og er meget omhyggelige med hvert eneste produktionstrin, især omkring fødevaresikkerheden. Royal Greenlands røgede produktsortiment har en meget høj fødevaresikkerhed, hvor risikoen for vækst af listeriabakterier er elimineret i hele holdbarhedstiden.

Røgeri og produkter

I Danmark fremstiller Royal Greenland alle sine røgede og marinerede produkter på en fabrik i Danmark, som kun fremstiller produkter for Royal Greenland.

Fabrikken fremstiller kold- og varmrøget hellefisk, torsk og laks samt marineret hellefisk og laks.

 

Fisketyper

Til fremstillingen af vores røgede og marinerede produkter anvender Royal Greenland 3 typer fisk: (Pujuukkat Main Content Area 2 Text)

  • Hellefisk
  • Atlanterhavstorsk
  • Laks

Kun det allerbedste

Kun det allerbedste

Royal Greenland vælger kun fisk af allerhøjeste kvalitet til vores røgede produkter for at sikre, at fødevarekvaliteten er i top, og at vi bruger de bedste råvarer, vi overhovedet kan få

Læs mere om vores kvalitet

Forarbejdning

Forarbejdningen af hellefisk og atlanterhavstorsk starter i Grønland og Norge, hvor store fileter af allerbedste kvalitet håndplukkes til fremstillingen af røgede produkter. Laksen sendes fra udvalgte leverandører i Norge og er altid af førsteklasses "Superior"-kvalitet, hvilket er den bedste kvalitet, man kan opnå. I Danmark bliver fiskene filetteret og udskåret, og nervebenene fjernes.

Fisken bliver derefter saltet eller marineret, før den lægges til at modne og tørre. Tørringen sikrer, at fisken får en smuk farve.

Traditionelle metoder

Traditionelle metoder

Hver fisk bliver omhyggeligt saltet eller marineret, før den lægges til at tørre i 2-3 dage. Tørringen indkapsler smagen og giver kødet en smuk farve.

De fisk, der skal anvendes til røgede produkter, bliver derefter kold- eller varmrøget. Jo længere røgningen tager, jo mere intens bliver produktets røgede smag. Koldrøgning foregår ved omkring 24°C og varmrøgning ved omkring 68°C.

Røget med bøgetræ

Royal Greenland røger laks over bøgetræ. Bøgetræ er populært at anvende til røgning, da det har meget lang brændetid

Efter røgning og marinering fjernes skindet ved maskinkraft, og de produkter, der er en del af vores GOURMETtrim får fjernet den brune muskel. Inden emballering bliver de fleste marinerede og koldrøgede produkter skåret i skiver, mens de varmrøgede produkter pakkes som hele fileter, typisk med skindet på.

Emballage

Vores marinerede og røgede produkter fås i forskellig emballage, f.eks. MAP, folieemballage eller vakuumpakning, afhængig af størrelsen og det tiltænkte marked.

Kvalitetskontrol

Royal Greenland har de højeste standarder for fødevaresikkerhed, især mht. udviklingen af listeria i vores røgede produkter. I samarbejde med Fødevareinstituttet på DTU har vi udviklet en metode som giver en meget høj fødevaresikkerhed hvor risikoen for vækst af listeriabakterier i vores røgede fisk er elimineret i hele holdbarhedstid. For at eliminere risikoen for udvikling af listeria i vores koldrøgede produkter i hele deres holdbarhedstid holder Royal Greenland strengt opsyn med de tre centrale områder:

  • Forsyningen af råvarer
  • Daglig rengøring
  • Stabilisering
Fødevaresikkerhed

Procedurer til at sikre de højeste standarder inden for fødevaresikkerhed er en integreret del af Royal Greenland.

For Royal Greenland starter fødevaresikkerhed på havet, hvor fiskene fanges og leveres til vores fabrikker, og vi sikrer os også, at vores produkter er af den allerbedste kvalitet.

I fødevareproduktionen er det absolut første prioritet at have en god hygiejne, og Royal Greenland har daglige procedurer til afmontering og rengøring af alle maskiner og andre produktionsanlæg mellem de daglige skiftehold.

I fødevareproduktionen er det yderst vigtigt at have en god hygiejne, og Royal Greenland har daglige procedurer til afmontering og rengøring af alle maskiner og andre produktionsanlæg mellem de daglige skiftehold. Disse procedurer sikrer, at vi har de højeste standarder for at opretholde et rent produktionsmiljø på grundlag af HACCP-systemet - en systematisk, forebyggende tilgang til fødevaresikkerhed.

Og endelig medfører stabilisering, at der tilføjes naturligt forekommende organiske syrer under saltningsprocessen. En nyere undersøgelse har påvist, at denne procedure standser udviklingen af listeria i produktets holdbarhedstid. De naturligt forekommende organiske syrer påvirker ikke produktets smag, udseende eller sunde egenskaber på nogen som helst måde.

Som et resultat af denne forskning og den udviklede metode har Miljø- og Fødevareministeriet udstedt en erklæring om, at mængden af listeria i røgede produkter fremstillet af Royal Greenland ikke kan udvikle sig til skadelige niveauer i løbet af produktets holdbarhedstid.

Røget og marineret fisk i køkkenet

Marineret, varm- og koldrøget fisk er en populær og sund delikatesse, der er rig på omega-3-fedtsyrer. Hos Royal Greenland bruger vi fisk af allerhøjeste kvalitet til vores røgede og marinerede produkter. De intense røgede smage udvikles efter flere timers røgning ved hjælp af Royal Greenlands specialudviklede teknik.

Retter med røget hellefisk

Royal Greenlands røgede hellefisk har en unik, røget smag, som passer godt sammen med sprøde salater eller grøntsager.

Royal Greenlands røgede og marinerede fisk er spiseklar, hvilket gør dem til en perfekt ingrediens i et sundt måltid, som stort set ikke kræver nogen tilberedningstid. Vores koldrøgede fisk og marinerede fisk er ideelle til sandwich og smørrebrød, sammen med en cremet konsistens og en frisk smag, eller i en sommersalat. Vores varmrøgede fisk kan serveres med en varm kartoffelsalat med friske urter og en let dressing, som vil være det perfekte supplement til den røgede fisks komplekse smag.

Opskrift!

Opskrift!

Se vores opskrifter med røgvarer her

Se også

Læs mere om Hjemmemarked
...