You have an outdated browser

Please update your browser

Update browser
Vis alle nyheder Nyt fra Grønland

Godt fremmøde til borgermøde

22.06.2018

Mere end 60 personer var til stede i Maniitsoq forsamlingshus, da Royal Greenland A/S Maniitsoq tirsdag den 19. juni 2018, afholdt borgermøde for befolkningen i Maniitsoq, for at informere borgerne om opsættelse af to bure til opbevaring af levende torsk i havnen i Maniitsoq i forbindelse med produktion af levende torsk på Royal Greenlands fabrik i byen.

Fabrikschef i Maniitsoq, Susanne Marie Olsen og driftschef i Royal Greenland, Sten Sørensen og kvalitetschef i Royal Greenland, Dorthe Drejer Korsgaard stod for borgermødet i Maniitsoq, og fremlagde under borgermødet blandt andet om formålet med opsættelse af to bure til opbevaring af torsk.

Formålet med opsættelse af to bure i byens havn til opbevaring af fiskernes fangst er, at når brøndbåden ”Maniitsoq har hentet fangst i fiskernes netbure, uafhængigt af mængder fisk på fabrikkens tanke til opbevaring af levende torsk, kan hente større mængder levende torsk helt fra Nuuk og Kangaatsiaq området.

Der blev under borgermødet forklaret over for borgerne, at Royal Greenland kun producerer med godkendelse af fødevaremyndighederne, og at tilladelser kun er gældende, når myndighederne kan se at Royal Greenland har styr på produktionsproces og kvalitet af produkterne.

- Der var god stemning på mødet, men naturligvis også kritiske spørgsmål omkring fisk i havnen, siger Sten Sørensen, og fortsætter:

- Jeg synes at vi var så fakta søgende som muligt. Inatsisartut medlemmet fra Maniitsoq, Sivert K. Heilmann, der også var tilstede under mødet, sagde under borgemødet, at han ville hjælpe så meget som muligt, for at projektet kan blive en succes.

- Mødet gik godt, og det endte med at der var klapsalver da mødet sluttede.

Næste nyhed: Indbydelse til borgermøde i Maniitsoq
...