You have an outdated browser

Please update your browser

Update browser
Vis alle nyheder Nyt fra Grønland

Norsk opdrættet laks i stedet for grønlandsk laks

03.05.2018
Royal Greenland sælger norsk opdrættet laks, fordi virksomheden ikke har tilladelse til at indhandle og sælge grønlandsk laks.

Ifølge Selvstyrets bekendtgørelsen om fiskeri efter laks må laks kun fiskes med henblik på salg i Grønland på det lokale bræt samt til offentlige institutioner og spisesteder. Royal Greenland har hverken tilladelse til at indhandle eller videresende den grønlandske laks, og derfor sælger virksomheden norsk opdrættet laks.

Royal Greenlands Facebook har modtaget forespørgsler på, hvorfor virksomheden sælger norsk opdrættet laks i Grønland.

Royal Greenlands sortiment i Grønland består primært af en række produkter, der er specielt udviklede til hjemmemarkedet, fanget og pakket lokalt i Grønland. Derudover tilbyder virksomheden også grønlandske kunder at købe produkter fra andre steder, som færdigpakkes i Grønland. Et eksempel på det er den røgede norske laks, som af praktiske årsager pakkes i samme emballage som hjemmemarkedsprodukterne, hvor der på etiketten tydeligt er beskrevet, at produktet er norsk laks.

Flere har spurgt om, hvorfor Royal Greenland ikke sælger grønlandsk laks i stedet. Den grønlandske laksekvote er på 45 tons årligt og fordeles til fritids– og erhvervsfiskere, der kan sælge fangsten direkte til eksempelvis detailhandelen i Grønland, der blandt andet videresælger produkterne i delikatesseafdelingerne. Royal Greenland har ikke tilladelse til at indhandle og videresælge den grønlandske laks.

Ud over produkter, der pakkes i Grønland, sælger virksomheden også herhjemme en række produkter, der sælges på de internationale markeder. Det gælder for eksempel en række færdigpakkede varer i supermarkederne med dansk tekst, som der er en pæn efterspørgsel på.

Næste nyhed: Ingen skal gamble med vores virksomhed blot for at score stemmer
...