You have an outdated browser

Please update your browser

Update browser
Vis alle nyheder Nyt fra Grønland

Ingen skal gamble med vores virksomhed blot for at score stemmer

20.04.2018

Replik til Hermann Berthelsens forslag i avisen Sermitsiaq.

Vi var mange ansatte i Royal Greenland, der fulgte med fra sidelinjen, da virksomheden i 2009 var på nippet til sammenbrud. Vi erkendte, at hvis vi skulle redde virksomheden, måtte vi alle gøre store anstrengelser.

Eksempelvis blev jeg bedt om at lave besparelser på driftsomkostningerne med 40 procent i mit område. Jeg tog opgaven som en udfordring, fordi jeg vidste, at hvis vi som ansatte undlod at gøre ekstra anstrengelser, måtte virksomheden, der har den vigtigste økonomiske betydning i vores land, lide døden.

Royal Greenland driver 37 fabrikker langs kysten, og skønt de fleste ikke kan køre rundt økonomisk, drives de, fordi de er drivkræfterne i samfundet.

Og vi har langt fra siddet med hænderne i skødet for at opnå overskuddene, og selvfølgelig danner bestyrelsen for Royal Greenland og en dygtig ledelse, der har forstand på at drive forretning og som har erfaring med at drive et stort koncern, grundlag for overskuddene. Derfor er det ikke ønskeligt, at politikerne blot for at score stemmer skal gamble med vores arbejdsplads, som vi er stolte af at være en del af.

Hans Lars Olsen

Fabrikschef i Royal Greenland

Næste nyhed: Strategien virker: Fortsat fremgang i Royal Greenland
...