You have an outdated browser

Please update your browser

Update browser
Vis alle nyheder Nyt fra Grønland

Tungeste søsat skib i Bilbao på video

29.05.2018

Søsætningen af den ene af Royal Greenlands nye trawlere sidste torsdag foregik efter planerne ved det spanske skibsværft Astilleros de Murueta i Bilbao.

- Det er det tungeste skib, værftet nogensinde har søsat, så der var lidt spænding på, men søsætningen gik perfekt, siger koncernproduktionsdirektør Lars Nielsen, der overværede begivenheden på nært hold.

Trawleren, der vil blive færdigbygget og leveret i maj måned næste år, blev foreviget i billeder og som video. Processen med byggeriet kan ses i billeder her: https://www.royalgreenland.com/da/royal-greenland/vores-lokationer/trawlerbyggeri/,og videoen af byggeriet samt søsætningen kan ses her.

Trawleren skal erstatte den eksisterende trawler, Sisimiut, og er den ene af to nye trawlere, som Royal Greenland får bygget i Spanien. Trawleren bygges som en kombinationstrawler til torske- og hellefiskefiskeri og skal derudover producere fiskemel og fiskeolie.

Den søsatte trawler er 82,65 meter, 17 meter bred og har et lastrum på 1750 kubikmeter. Den eksisterende trawler, der skal erstattes af den netop søsatte trawler, er 66 meter bred og har et lastrum på 1200 kubikmeter.

Der vil være 30 enkelt- og tomandsværelser i den nye trawler, og palletering vil foretages om bord på skibet, hvor der vil være plads til 886 paller. Palleteringen om bord på skibet vil betyde kortere afskibningstid og hurtigere salg af produkter, hvilket igen betyder friskere produkter.

De to nye trawlere er Royal Greenlands seneste investeringer og koster tilsammen 700 millioner kroner og skal effektivisere og øge kapaciteten i det udenskærs fiskeri.

Begge nye trawlere skal på længere fisketure ved Svalbard, Rusland og Nordvestgrønland.

Trawlerne Sisimiut og Qaqqatsiaq, der skal afhændes, blev bygget henholdsvis i 1992 og 2002.

Næste nyhed: Royal Greenland vil arbejde strategisk med FN’s verdensmål
...