Royal Greenland vil arbejde strategisk med FN’s verdensmål
Royal Greenland deltager sammen med 20 danske virksomheder i et projekt, der skal styrke virksomhedernes forretning ved at indarbejde De Forenede Nationers 17 verdensmål for bæredygtig udvikling frem mod 2030.
Af Inga Egede, ineg@royalgreenland.comRoyal Greenland vil med sin deltagelse i projektet, der går under navnet ”Fra filantropi til forretning”, få mulighed for at styrke sit CSR - og bæredygtighedsarbejde, siger Corporate Sustainability Manager i Royal Greenland, Lisbeth Due Schönemann-Paul.
- Vi håber, at vi ved deltagelse i projektet får indarbejdet FN’s verdensmål i vores bæredygtighedsstrategi og dermed bliver bedre til at byde ind med, hvad vi som virksomhed kan give til det samfund, som vi er en naturlig del af, samtidig med et fokus på forretning og innovation, siger Lisbeth Due Schönemann-Paul.
Arrangementet er iværksat af Dansk Industri og finansieret af Industriens fond i Danmark. Målet er at inspirere og motivere virksomheder til et nyt vækstområde, som på samme tid støtter op om en verden, som skal bevæge sig i en langt mere bæredygtig retning i fremtiden.
- Vi er en væsentlig fiskeri og fødevarevirksomhed på verdensmarkedet og vi vil også gerne fremadrettet have en positiv bæredygtighedsprofil, siger Lisbeth Due Schönemann-Paul.
Bæredygtige verdensmål skal integreres
Royal Greenland bliver ved sin deltagelse i projektet en del af en gruppe store og små virksomheder der får mulighed for sparring, inspiration og et netværk, der skal sikre at Verdensmålene strategisk og operativt integreres, som en del af virksomhedens forretning.
- Vi forventer at få ideer, ny viden og værktøjer til at gå videre på den CSR rejse vi startede i 2012 med vort strukturerede og strategiske arbejde med den tre- dobbelte bundlinje, People-Planet –Profit. Bæredygtighed og CSR er vigtigt i Royal Greenlands forretning og derfor forventer vi også at kunne styrke vores performance ved deltagelse.
Virksomhederne der deltager under det to årige projekt, skal på bootcamps og via kommunikation og netværk udvikle bæredygtige forretningsmodeller, der sætter standard for fremtiden.
- Bæredygtighed er en del af vores formulerede mission og med verdensmålene, som overordnet og ambitiøs ramme for virksomheder, kan der bedre etableres samarbejder på tværs af værdikæder. Et eksempel på det er større udnyttelse af naturressourcer som fisk og skaldyr og ansvaret for uddannelse af medarbejdere og borgere, siger Lisbeth Due Schönemann-Paul.
I projektet skal der arbejdes med en særlig case. I Royal Greenland vil den tage udgangspunkt i bæredygtig fiskeri og produktion og videreføres med nye ideer i forhold til verdensmålene.
Projektet ”Fra filantropi til forretning” startede i april 2018 og skal fortsætte frem til november 2019. Det vil også løbende blive promoveret og profileret igennem Dansk Industris kommunikationskanaler og Dansk Industri’s årlige Verdensmålskonference.
Man kan læse meget mere om de 17 verdensmål og de 169 delmål her: https://www.verdensmaalene.dk/fakta/verdensmaalene
Se mere fra det første bootcamp her: https://www.danskindustri.dk/di-business/arkiv/nyheder/2018/4/virksomheder-stopper-sult-fra-flasketorvet/