You have an outdated browser

Please update your browser

Update browser
Vis alle nyheder Nyt fra Grønland

Et teknisk vidunder er døbt

14.08.2019

- Jeg døber dig Sisimiut, sagde hyrekonsulent i Royal Greenland, Anja Evaldsen, da hun under et højtideligt ceremoni i den nye Atlantkaj i Nuuk, i dag onsdag den 14. august navngav Royal Greenlands nye, største og mest moderne trawler, Sisimiut.

Anja Evaldsen, der tidligere var elev, som nu er fastansat i lønkontoret i Royal Greenlands hovedkontor i Nuuk, er dermed gudmor til Royal Greenlands nyeste ”familiemedlem, det nye tekniske vidunder”, som administrerende direktør i Royal Greenland, Mikael Thinghuus udtrykte det, da han forinden dåben, bød velkommen til de omkring 200 inviterede gæster til navngivningen af Sisimiut.

Den nye Sisimiut, der er det tredje Royal Greenland trawler, der bærer navnet Sisimiut, har et rumfang på over 5000 bruttotons, og dermed dobbelt så stor som den sidste Sisimiut, der nu er solgt.

Mest moderne familiemedlem

Mikael Thinghuus sagde blandt andet under sin tale, at Royal Greenland havde valgt at fejre Sisimiuts ankomst til Grønland med et officielt navngivningsceremoni i Nuuk.

- Vi er samlet i dag for at byde velkommen til og døbe det nyeste, største og mest moderne medlem af Royal Greenlands trawler-familie, sagde Mikael Thinghuus bland andet og fortsatte:

- Vi har valgt at fejre ankomsten og dåben af vores seneste familiemedlem med alle jer her i Nuuk, lige ved siden af Royal Greenlands hovedkontor. Og derfor er det ikke den store hemmelighed, at vi lige om lidt officielt og med en vis højtidelighed døber skibet Sisimiut.

Royal Greenlands administrerende direktør fortalte under sin tale til gæsterne, med en vis stolthed i stemmen, at trawlerens højere kapacitet og hastighed ikke gav større brændstofforbrug, og at skibets tekniske egenskaber medfører mulighed for fuld udnyttelse af fangster.

- Den nye Sisimiut er i det hele taget designet med meget stor hensyntagen til bæredygtig ressource-anvendelse og miljø. Den nye Sisimiut kommer til at udnytte fisken hundrede procent, fordi vi har egen mel- og oliefabrik ombord. Der vil simpelthen ikke længere være noget udsmid, sagde Mikael Thinghuus.

Bæredygtigheden forbedres

Ikke mindst var det vigtigt for Mikael Thinghuus at fremhæve den nye trawlers øgede muligheder inden for fiskeriet i Grønland samt forbedring i bæredygtighed.

- Når man som os i Royal Greenland er ejet af alle 56.000 grønlændere, er det med særlig stolthed, at vi præsenterer denne investering i det grønlandske fiskeri. Det er en investering som yderligere øger fiskeriets muligheder, effektivitet og kvalitet, samtidigt med at bæredygtigheden forbedres, sagde Mikael Thinghuus inden han bød de fremmødte gæster velkommen ombord på Sisimiut.

- Jeg vil sige tak til alle leverandører og samarbejdspartnere i og uden for Grønland, som har været med til at skabe dette tekniske vidunder.

Det officielle navngivningsceremoni af Sisimiut med gæster fra blandt andre Naalakkersuisut-og Inatsisartut medlemmer samt kommunalbestyrelsesmedlemmer i Kommuneqarfik Sermersooq, samt andet godtfolk, foregik i dag onsdag fra klokken 13:00 til 15:00. Fra klokken 15:00 og frem til klokken 17:00 bød besætningen i Sisimiut velkommen til alle Nuuk borgere.

Billeder fra navngivningen af Sisimiut kan ses under teksten.

Kilder:

Inuuteq Kriegel, inkr@roralgreenland.com

Næste nyhed: Royal Greenlands nye trawler døbes
...