You have an outdated browser

Please update your browser

Update browser
Vis alle nyheder Nyt fra Grønland

Royal Greenlands nye trawler døbes

12.08.2019

Royal Greenlands nye trawler M/tr Sisimiut skal døbes på den nye Atlantkaj i Nuuk onsdag den 14. august kl. 13:00. Administrerende direktør i Royal Greenland A/S, Mikael Thinghuus, vil byde inviterede gæster velkommen og skibets gudmor vil herefter forestå dåben. Der vil efterfølgende være rundvisning på skibet, hvor inviterede gæster vil blive budt på forfriskninger. Fra klokken 15:00 til 17:00 vil det være muligt for offentligheden at få en rundvisning på M/tr Sisimiut.

Royal Greenlands nyeste skud på stammen er designet til fremtidens fiskeri – til fremtidens Grønland.  M/tr Sisimiut er designet specifikt til at fiske i Nordatlanten og de arktiske egne, og er spækket med moderne udstyr, der gør den til en behagelig arbejdsplads for besætningen.

Fartøjet har et væld af ny teknologi og udstyr ombord. Den effektive produktion ombord på trawleren sikrer hurtig og præcisforarbejdning og alle produkter lastes på paller, inden de opbevares på lageret.

Designet af skibets skrog er optimeret til både hurtighed, fiskerimetoder ogopbevaringskapacitet. For at kunne klare de forskellige opgaver, såsom hurtig transport til fjerntliggende fangststeder, effektiv fiskeri, forarbejdning til søs, ikke-forurenende ophold i havn med mere er fremdrivningssystemet nøje designet til at imødekomme alle funktioner med minimal ressourceudnyttelse.

Et af de vigtigste fokuspunkter i designprocessen har været at udnytte marineressourcerne 100 procent. Af samme årsag er der installeret en fabrik til fiskemel/-olie for at opgradere alle afskæringer og eventuel bifangst til kommercielt rentable produkter. Desuden er der gjort flere tiltag for at minimere energiforbruget og udledningen af forurenende stoffer.

Da fartøjet også er besætningens hjem halvdelen af året, har indretningen og komforten været en vigtig del af designprocessen. Valget af materialer, farver og prioriteringen af enkeltværelser er alt sammen med til at gøre fartøjet til et perfekt opholdssted.

Næste nyhed: Succesen med kinesiske fabriksarbejdere forsætter
...