You have an outdated browser

Please update your browser

Update browser
Vis alle nyheder Nyt fra Grønland

Fiskeri og indhandling af levende torsk er gået i gang

23.05.2019

Fiskeri og indhandling af levende torsk til Royal Greenlands fabrik i Maniitsoq er gået i gang for i år, og fabrikken i Maniitsoq er nu klar til at modtage levende torsk fra fiskere i Atammik i syd og Qeqertarsuaq i nord.

- Brøndbåden ”Maniitsoq” hentede de første levende torsk i Atammik området den 2. maj. Siden har vi modtaget større eller mindre mængder torsk fra Atammik og Maniitsoq området. Flere fiskere i Kangaatsiaq området har meddelt, at de er klar til at indhandle levende torsk til brøndbåden ”Maniitsoq”, siger fiskerikonsulent i Maniitsoq, Lauritz Kreutzmann.

Fiskere fra Maniitsoq, Atammik, Napasoq, Kangaamiut, Kangaatsiaq og Sisimiut har indtil videre modtaget net-bure, hvor de levende torsk skal opbevares, når fiskerne har overført deres fangst i bundgarn. Fangsten skal sidenhen suges op i brøndbåden Maniitsoq, der fragter de levende torsk til produktion til det delikate produkt Nutaaq Cod på Royal Greenlands fabrik i Maniitsoq.

- Vi har indtil videre udleveret 133 net-bure ud af 157 net-bure, vi har til rådighed. Fiskere fra Atammik i syd og fiskere i byer og bygder til Qeqertarsuaq området har i år tilladelse til at deltage i fiskeri af levende torsk. Vi har stadig net-bure til rådighede, der kan udleveres til fiskere, der gerne vil deltage i fiskeriet af levende torsk, siger Lauritz Kreutzmann.

Mindre torsk

Lauritz Kreutzmann oplyser, at brøndbåden Maniitsoq i år har hentet levende torsk ti dage tidligere end sidste år, men at fisken er mindre i forhold til de torsk der blev indhandlet på samme tid sidste år.

- Og indtil videre er der indhandlet færre mængder end sidste år. Fiskerne siger, at torsken stadig ikke er ved kysterne, fordi lodden, som de spiser, stadig ikke er nået frem til kysterne, forklarer Lauritz Kreutzmann og fortsætter:

- Men vi er klar til at modtage flere levende torsk, og vi vil, så snart der indhandles større mængder torsk, producere i flere hold på fabrikken.

Torsk, der er fanget i bundgarn, kan holdes levende i net-bure i op til 14 dage, indtil de fragtes til produktion på Royal Greenlands fabrik i Maniitsoq.

Næste nyhed: Indhandling åbner igen i Uummannaq
...