You have an outdated browser

Please update your browser

Update browser
Vis alle nyheder Nyt fra Grønland

AU-elev: - Det er fedt at komme i praktik i udlandet

12.11.2019

Royal Greenland giver udvalgte 2. års elever fra Akademiuddannelsen på Niuernermik Ilinniarfik mulighed for gennemføre en del af deres praktikophold i udlandet. Formålet med tiltaget skal ses som en investering i en potentiel medarbejder, som efter endt uddannelse har fået en god indsigt i hele virksomheden.

Niels Peter Johnsen, der går på AU-linjen International Handel og Marketing, har nu skiftet praktikken i hjemmemarkedsafdelingen i Nuuk med et praktikophold i Kategoriafdelingen i Royal Greenlands kontor i Svenstrup. Her skal han opholde sig i syv uger.

Vi har talt Niels Peter for at høre hvordan det går med opholdet.
- Det er fedt at komme i praktik i udlandet. Alle har taget godt imod mig og er meget hjælpsomme, svarer Niels Peter via mobilen og fortsætter.
- Hver råvare har sin kategori og det er forskellige kategorier jeg får indsigt i. For eksempel var jeg med til et møde hvor de talte om rejer i lage og hvor de skal afsættes. Jeg får større indsigt i lager- og salgsarbejde set fra Danmark af. Om hvordan man tiltrækker ny kundegrupper og hvilken slags bæredygtigt emballage der kan udvikles. Alt i alt får jeg kendskab til flere typer af produkter, siger Niels Peter Johnsen.

Hvis alt går efter planen skal han tage en del af sit praktikophold i Tyskland i foråret.
- Jeg er den eneste fra min klasse som kommer i praktik i udlandet. Royal Greenland er en international virksomhed, og derfor det er meget relevant for min uddannelse har få større indsigt i det internationale marked. Derfor bliver det også dejligt at jeg kan komme i praktik i salgskontoret i Tyskland, fortæller Niels Peter.
Praktikopholdet i udlandet udfordrer ham i hans personlige udvikling.
- Jeg får udfordret mig selv, da jeg møder masser af nye mennesker og nye opgaver. Det styrker min personlige udvikling, lyder det fra Niels Peter.

Hans praktikperiode i Danmark afsluttes 20.december 2019. Royal Greenland sørger for logi under opholdet.

Næste nyhed: Teknisk chef får tildelt fortjenstmedalje
...