You have an outdated browser

Please update your browser

Update browser
Vis alle nyheder Nyt fra Grønland

Midlertidig lukning af fabrik forårsager travlhed i bygdeanlæg

26.09.2019

Royal Greenlands fabrik i Uummannaq er midlertidig lukket på grund af forurening af byens drikkevand. Lukningen har medført travlhed i de to bygdeanlæg i henholdsvis Saattuut og Ikerasak. Lokale fiskere fra Uummannaq har siden lørdag i sidste uge indhandlet deres fangster til Royal Greenland i disse bygder.

- Vore elleve faste medarbejdere har i samarbejde med fire medarbejdere fra Royal Greenlands fabrik i Uummannaq, produceret store mængder fisk i løbet af weekenden. Siden søndag har mere end dobbelt så mange fiskere indhandlet mere end dobbelt så mange mængder fisk end normalt. Så vi har haft travlt og vi har formået at klare presset på grund af godt samarbejde. Derfor vil jeg gerne rose mine medarbejdere for den flotte indsats, siger anlægsleder i Royal Greenlands anlæg i Saattut, Marie Knudsen.

Marie Knudsen oplyser at de indhandler fisk fra lokale jollefiskere samt jolle-og kutterfiskere fra Uummannaq.

Pres på

Også medarbejderne i anlægget i Ikerasak haft nok at lave siden sidste uge.

- Vi havde meget travlt i weekenden, og travlheden har ikke foretaget sig fordi både lokale fiskere samt fiskere fra Uummannaq indhandler kontinuerligt. Fiskerne ringer konstant for at bestille tid til indhandling, så der er pres på i produktionen. Vi har bestillinger for indhandling helt frem til oktober, siger anlægsleder i Ikerasak, Elisabeth Filemonsen.

Fiskere fra Uummannaq har endnu ikke indhandlet til Royal Greenlands bygdeanlæg i Ukkusissat, fordi anlægget på grund af tekniske problemer ikke producerer optimalt i øjeblikket.

- Men fiskere fra Uummannaq er begyndt at henvende sig, siger anlægsleder i Ukkusissat, Johanna Samuelsen.

Formand for den lokale fisker-og fangerforening IAPP i Ikerasak, Johan Frederik Cortzen, håber, at der hurtigst muligt kommer en løsning.

- Tidspunktet for uheldet i Uummannaq er uheldigt. Det er efterår, og snart bliver farvandet hårdt at fiske i. Derfor håber jeg at myndighederne i samarbejde med Royal Greenland hurtigst muligt indsætter et indhandlingsskib, så vi fiskere i Uummannaq området kan fortsætte vores fiskeri, siger Johan Frederik Cortzen.

Trawlerchef i Royal Greenland, Andrias Olsen oplyser, at Royal Greenland ikke har planer om at indsætte et indhandlingsskib i Uummannaq distrikt.

- Vi kommer nok ikke at indsætte indhandlingsskib i Uummannaq, da Nukissiorfiit forventer at problemet med vandet bliver løst inden for få dage.

Næste nyhed: Ice Trawl Greenland A/S bygger ny trawler
...