You have an outdated browser

Please update your browser

Update browser
Vis alle nyheder Nyt fra Grønland

Ny Tasiilaq overdraget

14.12.2020

Trawleren Tasiilaq, som er ejet af Pelagic Greenland - et datterselskab af Royal Greenland, er blevet solgt og erstattet med en ny, og moderne trawler med større fangst-og lastkapacitet.

Den nye trawler Tasiilaq, blev officielt overdraget til Pelagic Greenland A/S den 4. december 2020 på Færøerne, med hejsning af det grønlandske flag, og påmaling af navn og havnekendingsbogstaver.

Den gamle Tasiilaq, der ikke længere levede op til Pelagic Greenlands behov, blev solgt i juni 2020, og den nye, der nu erstatter det gamle skib, skulle være blevet overdraget kort tid efter.

- På grund af nogle omstændigheder hos selskabet der skulle sælge den nye trawler, blev overdragelsen udskudt indtil i sidste uge, oplyser driftschef i Royal Greenland, Johan Berthelsen.

Pelagisk trawler

Den nye Tasiilaq er, ligesom den nu solgte trawler af samme navn, en pelagisk trawler der skal fiske blåhvilling, lodde, sild og makrel i grønlandsk, islandsk og færøsk farvand.

Den nye trawler har omtrent 50 procent større produktionskapacitet end gamle Tasiilaq, og har en lastkapacitet på 2600 kubikmeter, der både kan køle -og fryse fangster.

Udover større fiskerikapacitet, er besætningens opholds- og arbejdsbetingelser også forbedret.

Den nye trawler, der kan have en besætning på op til 25 mand, sejlede fra Færøerne den 9. december 2020, og fisker nu blåhvilling i færøsk farvand.

Billeder fra den officielle overdragelse af den nye Tasiilaq kan ses under teksten.

Næste nyhed: Fiskere får udleveret bonus inden jul
...