You have an outdated browser

Please update your browser

Update browser
Vis alle nyheder Nyt fra Grønland

Held i uheld

20.02.2020
Foto: Inuuteq Kriegel

Alexander Dahl og Heidi Henningsens uddannelsesstart fik en uventet drejning, da den drømmeuddannelse de skulle i gang med blev udsat. Royal Greenland kom nogle af de unge til undsætning, og gav dem en praktikplads i virksomhedens kontor i Danmark.

I slutningen af august 2019 var Alexander Dahl, Heidi Henningsen og andre forventningsfulde unge klar til at begynde på Niuernermik Ilinniarfiks bacheloruddannelse i International Handel og Marketing samt Økonomi og Ressourcestyring. Et par dage inden studiestart fik de dog den nedslående besked, at uddannelsen ikke kunne igangsættes fordi bevillingen til uddannelsen ikke var på plads. Midlerne skulle først findes på Finansloven for 2020, og den proces ville tage nogle måneder. Hvis, og når midlerne blev bevilget, så ville det betyde måtte de unge vente i knap fem måneder på uddannelsens start.

Royal Greenland til undsætning

Ikke alle af de uddannelsessøgende kunne vende tilbage til deres gamle arbejde, og stod reelt i klemme. Medierne dækkede sagen, og derigennem kunne Royal Greenland erfare de unges situation.

- Det var Royal Greenlands administrerende direktør, Mikael Thinghuus, der foreslog at vi tog kontakt til Niuernermik Ilinniarfik for at høre om Royal Greenland kunne være til hjælp. Efter nogle møder med forstanderen og interne møder, kunne vi tilbyde to praktikpladser på vores kontor i Svenstrup, fortæller Inga Dora G. Markussen, Koncern Kommunikationschef.

Det viste sig, at der var fire elever tilbage som ikke havde fundet job, og de blev tilbudt at komme til interview. Royal Greenland tilbød derefter Alexander og Heidi et 12-ugers praktikforløb i henholdsvis Nordic Sales i Salgs- og Marketingafdelingen, samt i afdelingen der har med økonomi, controlling og koncernlogistik at gøre. Praktikforløbet kan meritoverføres til uddannelsen, som blev etableret i februar efter at bevillingen til uddannelsen kom i hus.

Personlig rejse

Efter endt praktikforløb er Alexander og Heidi tilbage i Nuuk, og begyndte på bacheloruddannelsen den 5. februar 2020. De er begge glade for, at have fået mulighed for at bruge ventetiden ved at gennemføre praktikken, og er enige om at det var held i uheld, at uddannelsesstarten blev udskudt.

- Man får en masse ud af at arbejde med de dygtige mennesker i Svenstrup. Det var godt, og det har været en givende praktikperiode. Det var ikke nemt, og selvom det var en kamp, så er det ikke noget jeg fortryder, fortæller Heidi Henningsen om sin tid i Royal Greenland i Svenstrup.
Hun fik opgaver som kunne relateres til bacheloruddannelsen i Økonomi og Ressourcestyring.

Også Alexander Dahl er tilfreds med sit praktikforløb i Nordic Sales. Han er nu i gang med Bacheloruddannelsen inden for International Handel og Markedsføring.

- Selvom det var en uheldig situation, så kan man sige, at det var held i uheld. Jeg har nemlig lært en masse som jeg kan bruge til min uddannelse og ud over det, så har det også været en personlig rejse, hvor jeg har mødt og lært at kende en masse nye mennesker. Jeg er blevet mere åben som person, fortæller Alexander Dahl

Teorier i praksis

Alexander og Heidi udtrykker begge, at praktikforløbet har været meget givende på et bestemt område; det er at opleve det de kan læse om – i praksis.

- Jeg har lært en masse om hvordan en stor virksomhed bliver drevet. Meget af det jeg har fået indsigt i, er ikke nødvendigvis noget jeg kunne læse mig frem til. Det er noget andet du lærer imens du er en del af det, og det er jeg virkelig glad for at have oplevet, siger Heidi og fortæller videre.

- Jeg kan allerede se, at de fag vi skal have i uddannelsen, kommer til at handle om de teorier og modeller jeg har lært i Royal Greenland i Svenstrup.

Næste nyhed: Ny produktion af hellefisk startet i Paamiut
...