You have an outdated browser

Please update your browser

Update browser
Vis alle nyheder Nyt fra Grønland

MIO og Royal Greenland indgår partnerskabsaftale

26.11.2020

Royal Greenland skal udbrede og forbedre kendskabet til FN’s børnekonvention herunder børneret-tighederne efter at virksomheden indgik en partnerskabsaftale med Børnerettighedsinstitutionen MIO.

Partnerskabsaftalen blev underskrevet i går onsdag den 25.november 2020 af Børnetalsmanden, Aviâja Egede Lynge fra MIO og Direktør for Kommunikation og HR, Jens K. Lyberth fra Royal Greenland. Aftalen træder i kraft øjeblikkeligt, og dermed kan arbejdet med at realisere aftalens hensigt begynde.  

- Royal Greenland har haft 2.100 medarbejdere i Grønland på lønningslisten i år. Hvis vi nu tænker at hver medarbejder i gennemsnit har to børn, så kan vi øge muligheden for at rigtig mange børn kan få glæde af kendskab til børns rettigheder. Med indgåelsen af aftalen i dag, understøtter vi Royal Greenlands målsætning om at bidrage til kapacitetsopbygning som skal understøtte en positiv samfundsudvikling. Aftalen er også en er en del af vores bæredygtighedsstrategi at realisere verdensmål nr. 17 ”Partnerskaber for handling”, sagde Jens K. Lyberth blandt andet, da parterne mødtes.

Børnetalsmanden Aviâja Egede Lynge understregede, at partnerskabsaftalen vil styrke kendskabet om børns rettigheder.

- Jeg er stolt og glad over, at landets største virksomhed vil understøtte med MIO’s arbejde ved at videreformidle børns rettigheder til medarbejderne. Det nemlig ikke nok at have kampagner via medierne for at forbedre børns vilkår. Med Royal Greenlands indsats vil det være muligt at nå længere ud, og dybere ned i dialogen om børns rettigheder. MIO har rejst rundt til 40 steder i hele landet, og indsamlet viden om lokalsamfundets udfordringer. I det arbejde har vi talt med mange, som har udtrykt at de savner flere redskaber - også når det kommer til familielivet, børneopdragelse og forståelse for børns værdier.

Mere end rettigheder

Ved dagens underskrivningsceremoni var der tid til at udveksle tanker og erfaringer. Det blev klart at det er mere end blot børns rettigheder, der er i fokus.

- At have et fast arbejde som forældre er en meget vigtig del af at forbedre børns trivsel. Det er noget af det vi har fået at vide fra skoler på kysten. Men udover det, har vi gennem Royal Greenland Academy sat fokus på at styrke den enkelte medarbejders personlige udvikling. Med samarbejdet med MIO vil vi udvide indsatserne. Til det er MIOs materialer og viden vigtig at tage udgangspunkt i, sagde Jens K. Lyberth, hvilket Børnetalsmanden gav ham ret i.

- Vi har brug for hinanden og løfte i flok. Når vi rejser rundt i landet, vil vi også være klar til at møde medarbejderne og tale om de 54 artikler i børnekonventionen. Der er behov for uddybning, fordi der kan være nogle der opfatter rettighederne som ikke at der ikke må sættes grænser. Så handler det også om at tale om det gode liv. Hvad er et godt liv? Det er igennem dialog, at vi får udbredt kendskabet rettighederne og på den måde medvirke til et godt børneliv, sagde Aviâja Egede Lynge

Aftalen gælder for fem år, og MIO vil modtage 50.000 kroner i sponsorat fra Royal Greenland hvert år. Beløbet kan reguleres.

Læs aftalen her: Partnerskabsaftale

Næste nyhed: God krabbesæson i Qeqertarsuaq
...