You have an outdated browser

Please update your browser

Update browser
Vis alle nyheder Nyt fra Grønland

Et godt sted at være elev

10.08.2023

Med Royal Greenlands ambition om at få flere unge i uddannelse, følger der et stort ansvar om at bidrage aktivt til uddannelse og karriere. I de seneste år er antallet af elever der får job efter endt uddannelse steget med 11%, og dermed er antallet af uddannede i koncernen stigende.

Royal Greenland har et mål om at få flere unge i uddannelse, med efterfølgende mulighed for at få et job i koncernen. I perioden mellem 2015-2019 fik 56% af alle elever og lærlinge, et job hos Royal Greenland efter endt uddannelse. I de seneste år er procentdelen af elever der får fast arbejde efter endt uddannelse steget til 67%, hvilket er en flot stigning på 11%.

I 2022 var der i alt 62 lærlinge og elever i hele koncernen, hvoraf 50 lærlinge og elever var ansat i Grønland.

  • Vi er meget glade for at antallet af elever der bliver ansat hos os efter endt uddannelse, er steget med hele 11%. Det er vigtigt for Royal Greenland at have mange dygtige og uddannede medarbejdere, derfor er stigningen et positivt tegn for virksomhedens udvikling, fortæller uddannelseskonsulent hos Royal Greenland, Ungaaq Abelsen

I år 2023 er 87% af alle elever og lærlinge, blevet færdige med deres uddannelse.  

Et hav af muligheder

Mia Møller er blandt eleverne der blev færdiguddannet i år, og hun er glad for at have haft sin praktikplads i landets største virksomhed.

  • Royal Greenland er en stor international virksomhed, og der er mange muligheder. Blandt andet kan man tilbringe en del af sin praktikperiode i udlandet, og jeg har således tilbragt lidt over en måned i Royal Greenlands afdeling i Svenstrup, hvilket har været enormt fedt at opleve, fortæller regnskabsmedarbejder og tidligere elev, Mia Møller.

Mia er blot én af de mange elever der har fået mulighed for et praktikophold i udlandet, og tiltaget om ophold i udlandet, er blot et eksempel på de mange uddannelses- og karriereinitiativer som drives hos Royal Greenland.

Gode rammer skal skabes

Royal Greenland bidrager aktivt til, at unge motiveres til uddannelse, og har et ansvar for, at der inden for fiskeribranchen kommer flere lærlinge og elever, der gennemfører en uddannelse.

  • Der følger naturligvis et stort ansvar i ønsket om at uddanne flere og flere unge hos Royal Greenland. Derfor skal der naturligvis sikres de bedste rammer og vilkår for vores elever, både for at sikre os at de færdiggør deres uddannelse, samt fastholde dem efter endt forløb hos os, fortæller uddannelseskonsulent Ungaaq Abelsen.

I gennemsnittet for hver anden elev en stilling i Royal Greenland efter endt uddannelse.

De flotte og stigende tal er en afspejling af de gode initiativer som bliver drevet af virksomheden. Initiativerne har bestemt været med til at skabe den gode praktikplads, hvilket den tidligere elev, Mia Møller, kan nikke genkendende til.

  • Jeg har fået god oplæring af mine kolleger under uddannelsen og man får enorm støtte af omgivelserne. Hvis man eksempelvis interesserer sig for bestemte opgaver eller afdelinger i virksomheden, så er mulighederne åbne. Jeg er meget glad for at have valgt Royal Greenland som praktiksted, afslutter Mia, som er meget glad for sin nye stilling som regnskabsmedarbejder i landets største virksomhed.

I august måned 2023, bliver et nyt hold elever introduceret for virksomheden. De skal som mange andre elever fra tidligere år, igennem en indledende bootcamp, som har til formål at skaffe dem redskaber til at gennemføre deres uddannelse. 

Hvert år afholdes en bootcamp for nye elever, hvor formålet er at skaffe redskaber til at gennemføre uddannelsen

Stolte elever med deres uddannelsesbeviser. Mia Møller, som nu er regnskabsmedarbejder i RG, står yderst til venstre

Royal Greenland tilbyder praktikpladser på mange forskellige studieretninger. Her ses Nukappiaaluk, som fik sit uddannelsesbevis som Lager- og Transportmedarbejder fra Jern og Metal skolen

På billedet ses fish-tech elever med deres uddannelsesbeviser

Næste nyhed: Min smukke bygd
...