You have an outdated browser

Please update your browser

Update browser
Vis alle nyheder Nyt fra Grønland

Royal Greenland er klar til en ny sæson for stenbider

24.03.2023

Alle Royal Greenlands indhandlingssteder for stenbiderrogn er gjort klar til en ny sæson. I år bliver den indhandlede mængde øget med 100 tons.

Foråret er begyndt, og det betyder, at sæsonen for stenbider står for døren.

I år er der udsigt til endnu en stærk sæson. Det fortæller Møller Lyberth, der er driftschef i Royal Greenland:

"I år kan vi tage 900 tons, hvilket er 100 tons mere end sidste år, så det tegner godt for sæsonen", siger Møller Lyberth.

Royal Greenland er derved parat til at tage minimum omkring 61 % af den samlede TAC-kvote.

"Vi er som altid godt forberedt og indhandlingsstederne fra Narsaq i syd til Qeqertarsuaq i nord er gjort klar til at modtage rogn", fortæller Møller Lyberth.

Rogn sælges på de internationale markeder

Når rognen er indhandlet på et af Royal Greenlands indhandlingssteder på kysten, bliver den sendt videre til Cuxhaven i Tyskland.

Her ligger Royal Greenlands fabrik, der forædler rognen og kommer den på glas. Tyskland er samtidig et af de største markeder for stenbiderrogn. Det er nemlig i Europa, at langt størstedelen af rognen bliver solgt.

"Vi sælger det meste stenbiderrogn til detailsektoren, altså til supermarkedskæder rundt omkring i Europa", siger Møller Lyberth.

Alt den rogn, som Royal Greenland indhandler, bliver solgt i udlandet.

Royal Greenland er klar til at indhandle stenbiderrogn så snart at fiskeriet kan igangsættes og forventer at fiskeriet slutter ved udgangen af maj.

Næste nyhed: Ny topmoderne trawler på vej
...