You have an outdated browser

Please update your browser

Update browser
Vis alle nyheder Nyt fra Grønland

Tiltag forhindrer indsmugling af stoffer på trawler

05.07.2024

Indsatsen mod smugling af stoffer på en af vores trawlere har igen givet resultat. Fundet er et direkte resultat af en intensiveret kontrol af skibene når de er uden for Grønland og et stærkt samarbejde med myndighederne.

Torsdag har toldmyndighederne i Danmark fundet 100 gram hash ombord på Royal Greenlands trawler, Akamalik. Produktionsdirektør i Royal Greenland, Lars Nielsen, udtaler: " Smugling ved hjælp af vores trawlerflåde er fuldstændig uacceptabel, uanset mængderne. Vi har de senere år intensiveret vores kontrol på alle vores skibe specielt når de er uden for Grønland og samarbejder tæt med myndighederne for at sikre os mod smugling af ulovlige genstande på vores skibe.” 

Den øgede indsats har i denne uge vist sig nyttig, da tolderne på opfordring fra Royal Greenland gik ombord på Akamalik og fandt en mindre mængde hash, der var skjult på trawleren. Selvom det ikke var en voldsom stor mængde, der blev fundet, så bekræfter det endnu engang, at det gode samarbejde mellem Royal Greenland og toldmyndighederne kan forhindre indsmugling af ulovlige stoffer til landet. 

"Det er vigtigt at understrege, at Royal Greenland gør alt i vores magt for at undgå disse sager, både ved hjælp af øget kontrol fra egen side og i samarbejde med myndighederne. Vi er klar over, at den økonomiske gevinst ved at smugle ulovlige stoffer til Grønland betyder, at der fra tid til anden vil ske forsøg på det - også i vores flåde. Derfor sætter vi hårdt ind for at undgå, at smuglerne lykkes med deres forehavende," slår Lars Nielsen fast. 

Royal Greenland vil fortsat arbejde tæt sammen med internationale og nationale myndigheder for at sikre, at vores skibe er fri for ulovlige stoffer. Denne sag understreger vores forpligtelse til at opretholde høj sikkerhedsstandard og vores dedikation til at beskytte vores medarbejdere, vores forretning og vores samfund. 

Næste nyhed: Bliv klogere på rejens unikke biologi
...