You have an outdated browser

Please update your browser

Update browser
Vis alle nyheder Nyt fra Grønland

Avataq budt velkommen til Grønland fra bygd

03.01.2020

Grønlands største fiskefartøj, Royal Greenlands nyeste trawler, Avataq, der ankom til Nuuk i morges, den 3. januar 2020, blev budt velkommen til Grønland af en jolle, samt raketter fra bygden Aappilattoq i Sydgrønland. Det skete da Avataq sejlede forbi bygden nytårsdag den 1. januar 2020.

- Vi sejlede igennem Prins Christians Sund på grund af stormvejr ved Kap Farvel. Da vi passerede sundet ved bygden Aappilattoq, kom der en jolle ud og fulgtes med os, og der blev sendt raketter fra land. Det var meget hyggeligt og vi følte os budt velkommen til Grønland med det nye skib, fortæller skipper på Avataq, Tordar Dimon.

Godt sejlende i søen

Avataq ankom til Nuuk i morges efter den lange sejlads fra Bilbao, Spanien, hvor den er bygget. Skibet afsejlede fra Bilbao den 16. december 2019, med kurs mod Færøerne, hvortil den ankom den 21. december, hvor besætningen holdt jul. Den 28. december afsejlede Avataq fra Færøerne med kurs mod Nuuk.

-Skibet er rigtig godt sejlende i søen, og det til trods for halvt dårligt vejr undervejs fra Bilbao, via det Irske Hav på vej til Færøerne, og senere i stormvejr i op til 30 til 35 m/s syd for Island, undervejs til Grønland, fortæller Tordar Dimon.

Første fisketur

Avataq, der i morgen den 4. januar 2020, skal på sit første rejefiskeri, får under sin første tur en besætning på 30 mand.

- En stor del af besætningen på første fiskeri, bliver teknikere der skal afprøve det tekniske udstyr på skibet. Senere når skibets tekniske udstyr er testet og skibet er klar til længere togter, får jeg en fast besætning på 25 mand, siger Tordar Dimon, og han fortætter:

- Vi glæder os rigtig meget til at komme i gang med at fiske og afprøve skibets moderne tekniske udstyr, siger Tordar Dimon.

Avataq, der er med en længde på 82,3 meter samt en bredte på 18 meter, er Grønlands hidtil største fiskefartøj, skal navngives på Kulturnatten 2020. Dåben skal foregå i Atlantkajen i Nuuk den 18. januar klokken 13:00. Nuuk borgere vil blive budt velkommen ombord i Avataq fra klokken 15:00 til 19:00 på Kulturnatten 2020.

Billeder fra Avataqs’ anløb til Nuuk i morges kan ses under teksten.

Kilder:

Foto: Inuuteq Kriegel, inkr@royalgreenland.com

Næste nyhed: 25.000 kroner til Nuunu
...