You have an outdated browser

Please update your browser

Update browser
Vis alle nyheder Nyt fra Grønland

Fabrik lukker midlertidigt på grund af fyldte fryselagre

07.05.2019

Royal Greenlands fabrik i Uummannaq er lukket midlertidigt på grund af fyldte fryselagre. Medarbejderne har fortsat arbejdet med oprydning i uge 18, og skal på kurser fra denne uge, og fem uger frem.

- Fabrikkens fryselagre er fyldt op, derfor lukkede vi midlertidigt for indhandling den 28. april og havde sidste produktionsdag den 30. april, siger fabrikschef i Royal Greenlands fabrik i Uummannaq, Kirsten Kristensen Worm, og fortsætter:

- Vi sender ikke vore 44 medarbejdere hjem under lukningsperioden. I uge 18 har vores medarbejdere foretaget oprydning i inden-og udendørs arealer. Fra uge 19 skal vores medarbejdere deltage i forskellige kurser i fem uger.

Medarbejderne i Uummannaq skal på forskellige kurser arrangeret af Royal Greenland Academy, der afholdes af interne-og eksterne kursus arrangører.

Royal Greenlands fabrik i Uummannaq kan først starte produktionen igen, når en del af lagerbeholdningen er tømt. Og det kan kun ske når isen bryder op, og skibe igen kan anløbe Uummannaq.

- Det første skib er planlagt til at anløbe den 21. maj, men hvis isen bryder op forinden eller senere, kan planerne blive ændret siger, siger Kirsten Kristensen Worm.

Fryselagrene på anlæggene i de omkringliggende bygder i Ukkusissat, Ikersak og Saattut påregnes også at blive fyldt op i uge 19 og uge 20.

Billeder fra Royal Greenlands fabrik i Uummannaq kan ses under teksten.

Næste nyhed: Elev på praktikophold i Royal Greenland Japan
...