You have an outdated browser

Please update your browser

Update browser
Vis alle nyheder Nyt fra Grønland

God krabbesæson i Paamiut

07.12.2018

Royal Greenlands fabrik i Paamiut har i år produceret knap 70 procent af indhandlede krabber i forvaltningsområderne Sydgrønland og Paamiut-Nuuk området. Da indhandlingsmængden af krabber til fabrikken i Paamiut er steget med ti procent i forhold til sidste år, har årets krabbesæson givet stabil beskæftigelse til cirka 50 medarbejdere.

- Vi er tilfredse med resultatet af årets krabbesæson. Det har været en god sæson, fordi vi har produceret ti procent flere krabber end sidste år. Vore medarbejdere har gjort en flot indsats, og vi er stolte af at være Grønlands største krabbeproducent, siger fabrikschef i Royal Greenlands fabrik i Paamiut, Jan Jørgensen.

Krabbekvoten på 1200 tons i forvaltningsområdet Paamiut-Nuuk er nu opfisket, og krabbefiskeriet sluttede i går den 6. december. Krabbekvoten på 225 tons i forvaltningsområdet i Sydgrønland blev opfisket i sensommeren 2018, og det er altså knap 70 procent af kvoten både i Sydgrønland og Paamiut-Nuuk området, der er blevet indhandlet til og produceret på fabrikken i Paamiut.

God indsats

Årets krabbesæson har givet beskæftigelse til cirka 50 medarbejdere, der har arbejdet i to holdskift under årets sæson, der startede 1. januar 2018 i forvaltningsområdet Paamiut-Nuuk, indtil sommerpause medio juni. I sommerperioden har nogle af de syv til otte krabbefartøjer, der indhandlede til fabrikken i Paamiut, været på krabbefiskeri i forvaltningsområdet i Sydgrønland, indtil krabbefiskeriet i forvaltningsområdet Paamiut–Nuuk genåbnede i starten af oktober 2018.

- Vi er meget glade for vore medarbejderes indsats, og håber på, at sæsonen 2019 bliver mindst lige så god som i år, siger fabrikschefen, der også siger, at 25 procent af det indhandlede krabber er blevet indhandlet af det forholdsvis nye krabbefartøj Laila K., der ejes af fisker Siverth Knudsen og Royal Greenland.

- Syv til otte mindre og større fiskefartøjer har indhandlet til fabrikken i Paamiut, hvoraf krabbefartøjet Laila K. har indhandlet cirka 25 procent af de krabber, der er blevet indhandlet. Laila K. har en tank, der kan holde krabber levende indtil indhandling og produktion på fabrikken, hvilket gør, at krabberne får en rigtig god kvalitet. Så, vi er meget tilfredse, også med kvaliteten af vore produkter, siger Jan Jørgensen.

Royal Greenland påregner fortsat at beskæftige de 50 medarbejdere med hellefisk- og torskeproduktion frem til den 19. december, hvor fabrikken i Paamiut holder juleferie frem til den 2. januar, hvorefter produktion af torsk og hellefisk skal fortsætte.

- Vi er tilfredse med resultatet af årets krabbesæson. Det har været en god sæson, fordi vi har produceret ti procent flere krabber end sidste år. Vore medarbejdere har gjort en flot indsats, og vi er stolte af at være Grønlands største krabbeproducent, siger fabrikschef i Royal Greenlands fabrik i Paamiut, Jan Jørgensen.

- Krabbefartøjet Laila K., har en tank, der kan holde krabber levende indtil indhandling og produktion på fabrikken, hvilket gør, at krabberne får en rigtig god kvalitet. Så, vi er meget tilfredse, også med kvaliteten af vore produkter, siger Jan Jørgensen.

Kilder:

Foto: Jan Jørgensen

Næste nyhed: Ny istandsat fabrik mangler arbejdskraft
...