You have an outdated browser

Please update your browser

Update browser
Vis alle nyheder Nyt fra Grønland

Nuunu efter operation: - Jeg står på ski om et halvt år

21.01.2022

Alpinskiløberen Nuunu Chemnitz Berthelsen var tæt på at nå sit mål; at kvalificere sig til vinter OL i Beijing. Men desværre udsættes OL-drømmen efter en skade. Nuunu kom slemt til skade under et skiløb, og efterfølgende blev hun opereret.

Nuunu Chemnitz Berthelsen, der blandt andet er sponsoreret af Royal Greenland, kom til skade under et kvalifikationsløb den 2.januar i Kronplatz i Italien. Det var et af Nuunus afgørende løb som skulle give hende de points som hun manglede for at kvalificere sig til vinter OL. Under løbet faldt hun, men det var først senere at hun fandt ud af hvor slemt det stod til.  Selvom faldet ikke var slemt, og selvom hun fik lov af lægen til at kunne fortsætte med at stå på ski, så var det til træning bagefter hun fandt ud af, at noget var helt galt:

 - Faldet var, i sig selv, ikke slemt og derfor gav lægen grønt lys til at jeg fortsatte.  Det var under en træning at, og i et helt normal sving, jeg hørte knæet lave en lyd efterfulgt med masse smerter. Det var mit højre korsbånd i knæet der var revet helt over.

Efter skaden kom Nuunu hurtigt til læge for elite-skiløbere i Innsbruck i Østrig. Her blev hun opereret indenfor få dage inden knæet hævede for meget.

Genoptræning

De næste skridt for Nuunu er genoptræning med en fysioterapeut hvor målet er at opbygge muskler omkring knæet. Selvom det bliver en intensiv proces med genoptræning, er Nuunu ikke i tvivl om fremtiden:

- Det er meget træning der skal til for at komme tilbage, men jeg er fast besluttet på at være tilbage på ski om seks måneder. Jeg elsker at stå på ski, og jeg ved at jeg er godt på vej mod gode resultater, fortæller Nuunu.

Nuunu er allerede godt i gang med genoptræningen i NuukBrutal sport

Nuunu håbede ellers på at have opnået målsætningen i en OL-sæson, men har måtte indse at i hendes sportsgren, er der stor risiko for skade. Det er marginalerne der tæller. Det har sponsorerne også forståelse for og derfor er Nuunu glad for den støtte hun stadig får, på trods af skaden. 

Royal Greenlands sponsorudvalg besluttede i 2021 at give Nuunu et sponsorat 2021 og 2022. Det sponsorat gør at hun kan udve sin sport på eliteniveau.

- Sådan er sporten. Den er brutal med skader. Men jeg træner alt hvad jeg kan for at komme tilbage i topform og arbejde mod næste mål som er VM i Maribel, Frankrig. Jeg vil gerne takke Royal Greenland for al den støtte og opbakning jeg har fået. Jeg er utrolig taknemlig, siger Nuunu med et smil.

Næste nyhed: Mikael Thinghuus forlader et Royal Greenland i topform
...