You have an outdated browser

Please update your browser

Update browser
Vis alle nyheder Nyt fra Grønland

Nyt fiskefartøj i Nuuk

30.06.2020

Fisker i Nuuk, Anthon Egede, ankom mandag den 29. juni 2020 til Nuuk i sit helt nye fiskefartøj, ”Mille Kuka”. ”Mille Kuka”, blev navngivet kort efter ankomst til Nuuk igår eftermiddag. Det nye fiskefartøj er på 44,10 bruttoregistertons, og har været undervejs fra Rødby til Nuuk siden den 14. juni 2020.

- Jeg er naturligvis stolt og glad over, at jeg nu ejer et helt nyt fartøj, og dermed nu ejer af to fiskefartøjer. Jeg er også glad for at jeg nu kan beskæftige i alt elleve besætningsmedlemmer, siger 64 -årige, Anthon Egede, der i forvejen ejer fiskefartøjet ”Sori”.

Tre år undevejs

”Mille Kuka” der er bygget hos Bredgård Boats i Rødby, skal fiske efter torsk. Men fartøjet har også mulighed for at fiske efter krabber. Fartøjet er bygget af glasfiber og har en længde på 14,99 meter og en bredde på 6,67 meter. ”Mille Kuka” har en bruttoregistertons på 44,10, og har en last på 58 kubikmeter. I lasten er der også en kølelast. Fartøjet der skal beskæftige seks besætningsmedlemmer, har siden Anthon Egede besluttede sig for at anskaffe sig sit andet fartøj, været tre år undervejs.

- Mille Kuka” har været tre år undervejs, og jeg må indrømme at de forgange år har været økonomisk udfordrende år for mig, siger Anthon Egede og fortætter:

- Inden jeg overhovedet kunne ansøge om ESU- støtte og andre investorer, skulle jeg være helt gældfri, både til det offentlige og andre. Så jeg arbejde på at blive gældfri, inden jeg gik i gang med ansøgning om ESU- støtte samt et lån af Royal Greenland. Da mine ansøgninger var gennemført med succes, var værftet, Bredgård Boets i Rødby, et år om at bygge fartøjet. Så det er stort, at jeg nu skal i gang med at fiske i mit nye fartøj.

Anthon Egede og hans besætning på fem i ”Mille Kuka”, skal i de kommende dage gøre fartøjet klar inden de skal ind i fjordene ved Nuuk og fiske med bundgarn.

- Mit andet fartøj ”Sori” skal midlertidigt på værft fordi det skal males. Derfor skal vi fortætte torskefiskeriet med ” Mille Kuka”. Vi skal lige lære det nye fartøj at kende, så det er en spændende sommer der kommer os i møde, siger ene-mandsreder, Anthon Egede, der har givet navn til sit nye fartøj navn efter sit yngste barnebarn Mille Kuka.

Kilder:

Foto: Inuuteq Kriegel

Næste nyhed: Royal Greenland udgiver reviderede chikanepolitikker
...