You have an outdated browser

Please update your browser

Update browser
Vis alle nyheder Nyt fra Grønland

Laborantelev dimitterede med topkarakter

31.01.2018
Foto: Else Berthelsen

I torsdags klokken elleve om formiddagen gik den daværende laborantelev i Royal Greenlands hovedlaboratorie ind til Erhvervsakademiet i Lillebælt i Danmark for at tage afgangseksamen. Hun var meget tilfreds med sin præstation, da hun gik ud klassen, hvor hun lavede en Power Point fremlæggelse med en varighed på en halv time. Et minut efter blev hun kaldt ind igen, og her fik hun meddelt, hvor meget hun havde fået i karakter for sin præstation under sin afgangseksamen.

- Jeg var meget spændt, da jeg kom ind, selvom jeg var meget tilfreds med min præstation. Min lærer og censoren fortalte mig, at jeg havde lavet en veludført fremlæggelse, og jeg blev meget lettet, da de fortalte mig, at jeg havde besvaret deres samtlige spørgsmål korrekt og tydeligt, siger Else Berthelsen.

Else blev meget overrasket, da hun fik den gode nyhed for sin præstation, selvom hun godt var klar over, at hun havde ydet en fremragende indsats.

- Min lærer fortalte mig, at de havde givet mig topkarakter – nemlig 12 i karakter - for min præstation, hvilket jeg slet ikke havde forventet, og jeg bristede i gråd af stor overraskelse og af stor glæde. Og jeg begyndte at græde endnu mere af glæde, da jeg gik ud af klassen, fordi jeg så min kæreste, der ventede på, at jeg kom ud af klassen, hvor jeg tog min afgangeksamen, siger Else Berthelsen.

Jeg fik lært en masse ting i Royal Greenland

Else Berthelsen var, i forbindelse med sin 2,5 års varige laborantuddannelse i Erhvervsakademiet i Lillebælt i Danmark, praktikant hos Royal Greenland i et år, og hun giver udtryk for at have lært en masse ting under sit praktikophold. Hun siger, at en af grundene til, at hun fik topkarakter under sin afgangseksamen, var, at hun fik tildelt mange,forskellige opgaver under sit praktikophold, hvorfor hun fik lært en del om relevante emner.

- Jeg lærte en masse ting under min ansættelse i Royal Greenland, og derfor fik jeg topkarakter, da jeg tog afgangseksamen som laborant. Jeg fik tildelt forskellige opgaver, da jeg arbejde i Royal Greenlands hovedlaboratorie, fordi mine kolleger havde tiltro til mig, hvilket jeg både er meget taknemlig for og glæder mig meget over, siger Else Berthelsen.

Vender tilbage til Nuuk

Else Berthelsen og hendes kæreste rejser hjem til Nuuk, når de har holdt ferie i Danmark. Else har endnu ikke besluttet sig for, hvad hun skal lave fremover, men siger, at hun er klar til at blive ansat i Royal Greenland, hvis muligheden byder sig.

Næste nyhed: Vintertørret torsk i stedet for ræklinger
...