You have an outdated browser

Please update your browser

Update browser
Vis alle nyheder Nyt fra Grønland

Ekstraordinær indsats for at løse mangel på arbejdskraft

12.07.2019

For midlertidigt at løse mangel på arbejdskraft i Royal Greenlands fabrik i Aappilattoq, har fabriksledelsen i Upernavik taget et ekstraordinær skridt. De har etableret et teltlejr, hvor udefrakommende medarbejdere skal bo i fem telte med plads til ti personer, samt to separate telte til toiletfaciliteter.

- Vi har etableret en teltlejr, en såkaldt mine camp med plads til ti personer, og disse vil midlertidigt blive beboet af nye medarbejdere fra lokalområdet, fra kysten samt to nordjobbere. Så vi er, når alle ti udefrakommende medarbejder er kommet til Aappilattoq, nu i stand til at producere i to hold, tolv på dagholdet og ti på aftenholdet, siger driftschef i Royal Greenland, Flemming Andersen.

Kraftige telte

De fem telte er tomandstelte, der med et skillevæg kan blive til to enkeltværelser. Hvert telt er 16 gange 20 fod og varmes op af varmeblæsere.

- Det er samme slags teltlejr, som mineindustrien bruger, så det er gode kraftige telte med seng, bord og reol til tøj. Installation af elektricitet i teltene sker i dag fredag, så er de klar til at komme i brug, siger Flemming Andersen, og han fortsætter:

- Der er rejst to separate telte med toiletfaciliteter. Der er også installeret badefaciliteter, men da der ikke installeret vandledning til lejren, kan disse ikke benyttes. Men, de nye medarbejdere kan tage bad på fabrikken.

Mange henvendelser

Royal Greenlands nye fabrik i Aappilattoq der kom i brug i januar 2018 mangler endnu ti medarbejdere for at kunne producere optimalt her i højsæsonen. Fabrikken kan producere 14, 4 tons i døgnet og har en frysekapacitet på 450 tons.

- Vi har nu 12 medarbejdere, men vi har brug for ti flere, for at producere optimalt. Der har været mange henvendelser og ansøgninger til vores fabrikker heroppe i denne uge, så det ser lovende ud, så humøret er bedre både her og på fabrikkerne. Fire nye medarbejdere fra lokalområdet, to fra kysten og to nordjobbere mere er på vej, så mon ikke det hele løser sig nu, siger Flemming Andersen, og tilføjer:

- Vi spørger jo selvfølgelig folk, om de vil bo i teltene inden vi sender dem til Aappilattoq.

Driftschefen oplyser, at Royal Greenland har købt et hus i Aappilattoq med plads til fem medarbejdere. Huset vil blive taget i brug af nogle af de udefrakommende medarbejdere, så snart de formelle papirer er kommet på plads.

Se billeder af mine camp telte i Aappilattoq under teksten.

Næste nyhed: Stolt og lettet maskinmester
...