You have an outdated browser

Please update your browser

Update browser
Vis alle nyheder Nyt fra Grønland

Royal Greenland ansætter ny direktør

10.11.2022

Fra februar 2023 vil Susanne Arfelt Rajamand stå i spidsen for Royal Greenland A/S.

Susanne Arfelt Rajamand har efter 15 år i det asiatiske erhvervsliv takket ja til at blive den nye direktør i Royal Greenland. Hun kommer fra en stilling som Managing Director for mejerigiganten Fonterra´s division i Sydøstasien, en organisation med mere end 2500 ansatte.

Susanne Arfelt Rajamand har tidligere haft et solidt karriereforløb hos forbrugsvaregiganten Unilever, hvor hun startede som trainee og afsluttede som Managing Director i Singapore.

- Susanne har profilen, den internationale erfaring og personligheden, der skal til, for at stå i spidsen for landets vigtigste virksomhed. Hun vil være med til at sikre Royal Greenlands fortsatte udvikling her i landet samt fastholde det internationale fokus, siger Maliina Abelsen, som er bestyrelsesformand for Royal Greenland.

Royal Greenland skal være verdensførende

Royal Greenlands strategi North Atlantic Champion har fokus på at skabe værdi gennem hele værdikæden. Det er en klar ambition at være verdens førende leverandør af vildtfanget nordatlantisk seafood med udgangspunkt i koldvandsrejer, hellefisk og snekrabber.

Royal Greenland vil fortsætte sin vækstrejse med et øget salg i Asien, men også i Nordamerika samt udvikle salget yderligere i Europa.

- Royal Greenland er hele Grønlands virksomhed, og vi har et stærkt fokus på at udvikle Royal Greenland her i landet. For at kunne det, skal vi fastholde det internationale fokus og sælge mere på de markeder, som vil betale mest for vores produkter. Derfor er Susannes erfaring lige præcis det, vi har brug for, forklarer Maliina Abelsen, der har en enig bestyrelse i ryggen.

Susanne Arfelt Rajamand afløser Mikael Thinghuus, der stoppede i oktober efter 12 år som direktør hos Royal Greenland.

- Vi er stolte af at kunne tiltrække en så stærk kandidat med international erfaring. Susanne har gennem flere år bevist, hvad hun kan på den internationale scene, og vi glæder os til at fortsætte den positive udvikling i selskabet med hende i spidsen, siger Maliina Abelsen.

Susanne Arfelt Rajamand har første dag på hovedkontoren i Nuuk den 1. februar.

- Jeg glæder mig til at begynde i Royal Greenland. Det er en opgave, jeg går til med stor ydmyghed. Sammen med medarbejderne og bestyrelsen, tror jeg på, at vi kan nå de mål, vi ønsker for Royal Greenland, siger Susanne Arfelt Rajamand.

Om Susanne Arfelt Rajamand

Susanne Arfelt Rajamand

Susanne Arfelt Rajamand bliver Royal Greenland A/S' direktør

Her kan du læse mere om Susanne Arfelt Rajamands uddannelsesbaggrund og karriere.

Susanne er uddannet cand.merc. fra Copenhagen Business School og har gennemført en Executive MBA fra Tsinghua University i Beijing og INSEAD. De sidste 15 år har hun været bosiddende i Singapore. 

Ud over dansk er Susanne flydende i engelsk, spansk og tysk, og hun mestrer svensk og fransk på forhandlingsniveau.

Hendes internationale karriere tog sit udspring i Unilever, hvor hun startede som management trainee i Danmark i 2003 og forlod virksomheden som Managing Director i Singapore i perioden 2015-2017 efter også at have arbejdet i Sverige og Holland som en del sin professionelle udvikling.  

Efter Unilever kom Susanne til den amerikanske fødevarevirksomhed McCormick & Company, hvor hun fik ansvaret for ingrediensforretningen i Asien (undtagen Kina) og Stillehavsområdet, herunder fire fabrikker og fire joint ventures, med over 800 medarbejdere. 

I 2020 fik hun et endnu større ansvar hos den newzealandske mejerigigant Fonterra, som ansvarlig for al salg til retail og foodservice i Sydøstasien, herunder også ansvar for fire fabrikker og en samlet organisation på over 2500 medarbejdere.

Næste nyhed: Neriuffik
...